برنج از محصولات زراعی اصلی و مهم در بیشتر کشورهای آسیایی است که اغلب بیش از نیمی از زمین های زیر کشت را به خود اختصاص داده است. از چهار دهه پیش، تحقیقات برنج پیشرفت های زیادی در زمینه معرفی و توسعه کشت ارقام اصلاح شده و افزایش کارایی مدیریت منابع طبیعی و نهاده ها داشته است که به افزایش محصول،کاهش هزینه تولید و افزایش درآمد کشاورزان کمک کرده است (Mahabub, 2005). در ایران نیز تولید محصول برنج از 4/2 میلیون تن در سال 1379 به 1/3 میلیون تن در سال1383 افزایش یافته که با کشت و معرفی ارقام اصلاح شده برنج ارتباط داشته است.