مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

415
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

136
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثرات تاریخ برداشت و کاربرد قارچ میکوریزا بر عملکرد کمی و کیفی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris L. ) در سطوح مختلف آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 1022 | صفحه پایان 1037

کلیدواژه

آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) Q1

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر کاربرد قارچ میکوریزایی Funneliformis mosseae و زمان برداشت بر کمیت و کیفیت اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris L. ) در رژیم های مختلف آبیاری, آزمایشی به صورت کرت های دوبار خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با 12 تیمار و سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه در سال 1398 اجرا شد. فاکتورها و سطوح آنها شامل 1-فاکتور اصلی: رژیم آبیاری در سه سطح آبیاری پس از 20 (W20 به عنوان شاهد), 50 (W50 به عنوان تنش ملایم) و 80 (W80 به عنوان تنش شدید) درصد حداکثر تخلیه مجاز رطوبتی, 2-فاکتور فرعی: مصرف و عدم مصرف قارچ میکوریزا, و 3-فاکتور فرعی-فرعی: زمان برداشت در دو سطح برداشت در تیرماه (چین اول) و شهریورماه (چین دوم) بودند. نتایج نشان داد که بیشترین مقادیر ارتفاع بوته, قطر کانوپی و عملکرد ماده خشک آویشن در تیمار W20 (شاهد)+ کاربرد قارچ میکوریزا+ چین اول به دست آمد. علاوه بر این, بیشترین درصد اسانس در W50 و پس از آن W80 حاصل شد که به ترتیب 38. 2 و 23. 7 درصد بیشتر از W20 (شاهد) بود. همچنین, کاربرد قارچ میکوریزا موجب افزایش 8. 5 درصدی اسانس آویشن نسبت به عدم مصرف قارچ شد. بیشترین و کمترین میزان تیمول, گاماترپینن و پارا-سیمن به ترتیب در W50 و W20 به دست آمدند. همچنین, با کاربرد قارچ میکوریزا میزان ترکیب های ذکر شده به ترتیب 8. 3, 9. 6 و 1. 7 درصد نسبت به عدم مصرف قارچ افزایش یافتند. به طور کلی, می توان نتیجه گرفت که تیمار W50 (تنش ملایم) همراه با کاربرد قارچ میکوریزایی F. mosseae منجر به بهبود کمیت و کیفیت اسانس آویشن گردید.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امانی ماچیانی، مصطفی، جوانمرد، عبداله، استادی، علی، مرشدلو، محمدرضا، و چابک پور، جعفر. (1399). ارزیابی اثرات تاریخ برداشت و کاربرد قارچ میکوریزا بر عملکرد کمی و کیفی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris L. ) در سطوح مختلف آبیاری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 36(6 (پیاپی 104))، 1022-1037. SID. https://sid.ir/paper/377994/fa

    Vancouver: کپی

    امانی ماچیانی مصطفی، جوانمرد عبداله، استادی علی، مرشدلو محمدرضا، چابک پور جعفر. ارزیابی اثرات تاریخ برداشت و کاربرد قارچ میکوریزا بر عملکرد کمی و کیفی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris L. ) در سطوح مختلف آبیاری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1399؛36(6 (پیاپی 104)):1022-1037. Available from: https://sid.ir/paper/377994/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی امانی ماچیانی، عبداله جوانمرد، علی استادی، محمدرضا مرشدلو، و جعفر چابک پور، “ارزیابی اثرات تاریخ برداشت و کاربرد قارچ میکوریزا بر عملکرد کمی و کیفی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris L. ) در سطوح مختلف آبیاری،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 36، no. 6 (پیاپی 104)، pp. 1022–1037، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/377994/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button