مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

390
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

102
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر pH محیط کشت و غلظت ساکارز بر جوانه زنی درون شیشه ای دانه گرده ارقام مختلف خرما (Phoenix dactylifera L. )

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 42

چکیده

 جوانه زنی درون شیشه ای برای تعیین قدرت جوانه زنی دانه گرده به کار می رود. در این مطالعه طی دو آزمایش مجزا, اثر سطوح مختلف pH (7/4, 7/5, 7/6 و 7/7) و ساکارز (صفر, 6, 10 و 14 درصد) محیط کشت بر جوانه زنی درون شیشه ای دانه گرده در چهار رقم خرما (غنامی قرمز, سبزپرک, وردی و نر پاکوتاه) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که جوانه زنی دانه گرده ارقام مختلف خرما با افزایش pH محیط کشت از 7/4 تا 7/6 افزایش می یابد, در صورتی که با قلیایی شدن محیط کشت (pH برابر 7/7) میزان جوانه زنی کاهش یافت. بیشترین و کمترین جوانه زنی دانه گرده به ترتیب در ارقام غنامی قرمز (6/76%) و سبزپرک (3/57%) تحت شرایط pH بهینه (7/6) مشاهده شد. اثر غلظت ساکارز محیط کشت بر جوانه زنی دانه گرده معنی دار بود, به طوری که بیشترین درصد جوانه زنی دانه گرده در غلظت شش درصد مشاهده شد و در ساکارز 10 و 14 درصد, جوانه زنی دانه گرده در ارقام مختلف کاهش یافت. در بین ارقام مورد مطالعه, رقم نر پاکوتاه بیشترین درصد جوانه زنی دانه گرده را در محیط ساکارز شش درصد نشان داد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بروجردنیا، مریم، و مرعشی، سیدسمیح. (1397). اثر pH محیط کشت و غلظت ساکارز بر جوانه زنی درون شیشه ای دانه گرده ارقام مختلف خرما (Phoenix dactylifera L. ). پژوهش های میوه کاری، 3(1 )، 36-42. SID. https://sid.ir/paper/369012/fa

    Vancouver: کپی

    بروجردنیا مریم، مرعشی سیدسمیح. اثر pH محیط کشت و غلظت ساکارز بر جوانه زنی درون شیشه ای دانه گرده ارقام مختلف خرما (Phoenix dactylifera L. ). پژوهش های میوه کاری[Internet]. 1397؛3(1 ):36-42. Available from: https://sid.ir/paper/369012/fa

    IEEE: کپی

    مریم بروجردنیا، و سیدسمیح مرعشی، “اثر pH محیط کشت و غلظت ساکارز بر جوانه زنی درون شیشه ای دانه گرده ارقام مختلف خرما (Phoenix dactylifera L. )،” پژوهش های میوه کاری، vol. 3، no. 1 ، pp. 36–42، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369012/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button