مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,076
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

235
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر باکتری های محرک رشد بر فنولوژی، عملکرد و اجزای عملکرد دانه هیبریدهای ذرت (.Zea mays L)

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 89

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر کودهای زیستی بر عملکرد و اجزای عملکرد هیبریدهای ذرت, آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه دانشگاه پیام نور استان ایلام در سال زراعی 90-1389 اجرا گردید. هیبریدهای ذرت شامل سینگل گراس های 604, 704 و 807 به عنوان عامل اصلی و کود زیستی (عدم تلقیح, تلقیح با ازتوباکتر, آزوسپریلوم و مخلوط ازتوباکتر و آزوسپیریلوم) به عنوان عامل فرعی انتخاب شدند. نتایج آزمایش حاکی از اختلاف معنی دار هیبریدها از نظر تعداد روز تا رسیدگی, ارتفاع بوته, وزن خشک تک بوته, طول بلال, قطر ساقه, تعداد دانه در بلال, وزن هزار دانه, عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک و پروتئین دانه بود. ذرت سینگل کراس 704 نسبت به سایر هیبریدهای مورد آزمایش بیشترین وزن خشک تک بوته (259.5 گرم در متر مربع), ارتفاع بوته (201.1 سانتی متر), تعداد دانه در ردیف (42.8 دانه), عملکرد دانه (10850 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد بیولوژیک (22040 کیلوگرم در هکتار) را دارا بود. اثر باکتری های محرک رشد نیز بر کلیه صفات به جز شاخص برداشت معنی دار گردید. مخلوط باکتری های محرک رشد ازتوباکتر و آزوسپیریلوم نسبت به تیمار عدم تلقیح بیشترین تعداد روز تا ظهور بلال (71.2 روز), تعداد روز تا رسیدگی (115.4 روز), تعداد برگ بالای بلال (5.6 برگ), وزن خشک تک بوته (240.4 گرم در متر مربع), طول بلال (24.3 سانتی متر), ارتفاع بوته (سانتی متر), قطر ساقه (2.5 سانتی متر), تعداد ردیف در بلال (14.5 ردیف), تعداد دانه در ردیف (44.2 دانه), وزن هزار دانه (315.4 گرم), عملکرد دانه (10190 کیلوگرم در هکتار), عملکرد بیولوژیک (21320 کیلوگرم در هکتار) و پروتئین دانه (10.7%) را دارا بود. در اثر برهمکنش هیبرید در کود زیستی روی عملکرد دانه بیشترین عملکرد دانه (12320 کیلوگرم در هکتار) به ترتیب از هیبرید سینگل کراس 704 و مخلوط کود زیستی ازتوباکتر و آزوسپیریلیوم و کمترین عملکرد دانه (7570 کیلوگرم در هکتار) از هیبرید ذرت سینگل کراس 604 و عدم تلقیح با کود زیستی به دست آمد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمانی فرد، عباس، ناصری راد، هوشنگ، ناصری، رحیم، و پیری، عیسی. (1392). اثر باکتری های محرک رشد بر فنولوژی, عملکرد و اجزای عملکرد دانه هیبریدهای ذرت (.Zea mays L). اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 7(1 (25))، 71-89. SID. https://sid.ir/paper/182739/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمانی فرد عباس، ناصری راد هوشنگ، ناصری رحیم، پیری عیسی. اثر باکتری های محرک رشد بر فنولوژی, عملکرد و اجزای عملکرد دانه هیبریدهای ذرت (.Zea mays L). اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1392؛7(1 (25)):71-89. Available from: https://sid.ir/paper/182739/fa

    IEEE: کپی

    عباس سلیمانی فرد، هوشنگ ناصری راد، رحیم ناصری، و عیسی پیری، “اثر باکتری های محرک رشد بر فنولوژی, عملکرد و اجزای عملکرد دانه هیبریدهای ذرت (.Zea mays L)،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 7، no. 1 (25)، pp. 71–89، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182739/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button