مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,069
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

312
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر پروفایل لیپیدی، آپولیپوپروتئین B، آپولیپوپروتئین A-1 و التهاب در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 30

چکیده

 سابقه و هدف: شکلات تلخ به علت اثرات حفاظتی در بیماری های قلبی عروقی توجه محققان را به خود جلب کرده است. این مطالعه با هدف تعیین اثرات 8 هفته مصرف شکلات تلخ بر پروفایل لیپیدی, آپولیپوپروتئین B, آپولیپوپروتئین A-1 و hs-CRP در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی 69 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 به طور تصادفی به دو گروه (مداخله و کنترل) تقسیم شدند. گروه مداخله (32=n) روزانه 25 گرم شکلات تلخ (450 mg/day پلی فنل) و گروه کنترل (28=n) همان میزان شکلات سفید دریافت کردند. نمونه های خون در ابتدا و بعد از 8 هفته مداخله جمع آوری شد و سطوح hs-CRP, کلسترول تام, LDL-C, HDL-C, TG و آپولیپوپروتئین A-1, آپولیپوپروتئین B خون اندازه گیری شد. در ابتدا و انتهای مطالعه, فشارخون, وضعیت تن سنجی, سطوح فعالیت بدنی و دریافت مواد غذایی برآورد و بین دو گروه مقایسه شد.یافته ها: در گروه شکلات تلخ, میزان TG به طرز چشمگیری در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود (p=0.007) .در مقایسه با ابتدای مطالعه در گروه شکلات تلخ میزان آپولیپوپروتئین (p=0.045) A-1 افزایش و مقدار آپولیپوپروتئین (p=0.01) B و (p=0.005) hs-CRP سرم کاهش یافت. در میزان غلظت کلسترول تام,LDL-C , HDL-C سرم در هر دو گروه نسبت به ابتدای مطالعه و بین دو گروه, تفاوت معنی داری مشاهده نشد.نتیجه گیری: شکلات تلخ غنی از پلی فنل hs-CRP, TG, آپولیپوپروتئین B, آپولیپوپروتئین A-1 را در بیماران دیابتی بهبود می بخشد اما بر کلسترول تام, LDL-C, HDL-C اثری نشان نداشت.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیقت، ندا، رستمی، علی، اقتصادی، شهریار، شیدفر، فرزاد، حیدری، ایرج، و حسینی، آغافاطمه. (1392). بررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر پروفایل لیپیدی, آپولیپوپروتئین B, آپولیپوپروتئین A-1 و التهاب در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(2)، 21-30. SID. https://sid.ir/paper/121427/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقت ندا، رستمی علی، اقتصادی شهریار، شیدفر فرزاد، حیدری ایرج، حسینی آغافاطمه. بررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر پروفایل لیپیدی, آپولیپوپروتئین B, آپولیپوپروتئین A-1 و التهاب در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(2):21-30. Available from: https://sid.ir/paper/121427/fa

    IEEE: کپی

    ندا حقیقت، علی رستمی، شهریار اقتصادی، فرزاد شیدفر، ایرج حیدری، و آغافاطمه حسینی، “بررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر پروفایل لیپیدی, آپولیپوپروتئین B, آپولیپوپروتئین A-1 و التهاب در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 21–30، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121427/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button