مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

83
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

33
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد پوشش خوراکی بر پایه ژل آلوئه ورا حاوی نانوامولسیون اسانس زنجبیل جهت افزایش ماندگاری فیله ماهی قزل آلا

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 108

چکیده

 سابقه و هدف: استفاده از پوشش های خوراکی حاوی ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی یک روش مناسب برای کنترل رشد میکروبی و به دنبال آن حفظ کیفیت و زمان ماندگاری محصولات تازه, منجمد و فراوری شده ماهی می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر پوشش ژل آلویه ورا حاوی نانوامولسیون اسانس زنجبیل در افزایش ماندگاری فیله ماهی قزل آلا طی مدت 12 روز نگهداری در یخچال (°, C 4) صورت پذیرفت. مواد و روش ها: جهت بدست آوردن نانوامولسیون بهینه با روش اولتراسونیک و حل مشکل پدیده رسیدگی استوالد در نانوامولسیون ها, از لسیتین سویا در غلظت های صفر, 5/0 و 1% وزنی/وزنی و تویین در غلظت های 5 و 10% استفاده گردید. یافته ها: آنالیز اندازه ذرات, پتانسیل زتا و توزیع ذرات اسانس نشان داد که نانوامولسیون تهیه شده با 10% تویین و 1% لسیتین امتیاز پایداری بالایی داشته و به عنوان نانوامولسیون بهینه در جهت افزایش ماندگاری فیله ماهی مورد ارزیابی قرار گرفت. پوشش های حاوی نانوامولسیون و اسانس خالص زنجبیل نسبت به گروه کنترل و تیمار پوشش آلویه ورا, به طور معنی داری (05/0˂, P) شمارش کلی مزوفیل های هوازی, باکتری های سایکروتروف, انتروباکتریاسه و لاکتیک اسید باکتری ها را کاهش دادند. همچنین تغییرات شیمیایی فساد در تیمارهای کنترل و پوشش آلویه ورا زودتر از سایر تیمارها مشاهده گردید. در حالی که پوشش آلویه ورا حاوی نانوامولسیون اسانس زنجبیل توانست به طور معنی داری (05/0P<) با کنترل تغییرات میکروبی و شیمیایی نسبت به سایر تیمارها, ماندگاری فیله های ماهی را افزایش دهد. همچنین ارزیابی حسی تیمارها نشان داد که مقبولیت کلی برای تیمار حاوی نانوامولسیون اسانس در طول مدت نگهداری در شرایط سرد, رضایت بخش می باشد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه تایید کرد که اسانس زنجبیل به طور مناسب در نانوامولسیون کپسوله شده و خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی افزایش یافته آن می تواند ماندگاری فیله ماهی را افزایش دهد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

    ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جمالی، سحر، پژوهی الموتی، محمدرضا، ساری، عباسعلی، و آقاجانی، نرجس. (1402). کاربرد پوشش خوراکی بر پایه ژل آلوئه ورا حاوی نانوامولسیون اسانس زنجبیل جهت افزایش ماندگاری فیله ماهی قزل آلا. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 18(1 )، 93-108. SID. https://sid.ir/paper/1134603/fa

    Vancouver: کپی

    جمالی سحر، پژوهی الموتی محمدرضا، ساری عباسعلی، آقاجانی نرجس. کاربرد پوشش خوراکی بر پایه ژل آلوئه ورا حاوی نانوامولسیون اسانس زنجبیل جهت افزایش ماندگاری فیله ماهی قزل آلا. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1402؛18(1 ):93-108. Available from: https://sid.ir/paper/1134603/fa

    IEEE: کپی

    سحر جمالی، محمدرضا پژوهی الموتی، عباسعلی ساری، و نرجس آقاجانی، “کاربرد پوشش خوراکی بر پایه ژل آلوئه ورا حاوی نانوامولسیون اسانس زنجبیل جهت افزایش ماندگاری فیله ماهی قزل آلا،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 1 ، pp. 93–108، 1402، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1134603/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button