مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

913
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

128
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر دو نمک NaCl و Na2SO4 در مراحل جوانه زنی و رشد اولیه در گونه Seidlitzia rosmarinus

صفحات

 صفحه شروع 505 | صفحه پایان 514

کلیدواژه

NaCl Q3
 Q3
sans-serif" dir="ltr">Na2SO4 Q3
sans-serif" lang="FA">، جوانه زنی Q3

چکیده

 در این تحقیق, مقاومت گونه Seidlitzia rosmarinus در مراحل جوانه زنی و رشد اولیه نسبت به دو نمک NaCl و Na2SO4 در غلظتهای صفر (شاهد), 100, 200, 300, 400 و 500 میلی مولار در سه تکرار بر اساس طرح کاملا تصادفی مطالعه شد. صفات مطالعه شده شامل درصد, سرعت و شاخص جوانه زنی, طول ساقه چه, گیاهچه و ریشه چه و شاخص بنیه بذر می باشد. برای تجزیه و تحلیل تاثیر هر یک از دو نمک NaCl و Na2SO4 از تجزیه واریانس یکطرفه و آزمون مقایسه میانگین دانکن استفاده گردید. برای بررسی چگونگی تاثیر غلظتهای یکسان هر یک از دو نمک NaCl و Na2SO4 بر روی صفات مطالعه شده از آزمون جفتی وابسته در نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد که افزایش میزان شوری در هر دو نمک NaCl و Na2SO4 سبب کاهش معنی دار در صفات مذکور می شود. گونه S. rosmarinus در صفات طول ساقه چه, ریشه چه و گیاهچه در تیمارهای یکسان در هر یک از دو نمک NaCl و Na2SO4 دارای اختلاف معنی دار بوده, ولی در صفات درصد, سرعت و شاخص جوانه زنی و شاخص بنیه بذر در تیمارهای یکسان در دو نمک, دارای اختلاف معنی داری نمی باشد. نتایج نشان می دهد که S. rosmarinus نسبت به Na2SO4 حساس تر از NaCl بوده و می توان S. rosmarinus را هالوفیت کلرورپسند دانست.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رسولی، بهروز، امیری، بهرام، جعفری، محمد، و عصاره، محمدحسن. (1390). بررسی تاثیر دو نمک NaCl و Na2SO4 در مراحل جوانه زنی و رشد اولیه در گونه Seidlitzia rosmarinus. تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 18(4 (پیاپی 45))، 505-514. SID. https://sid.ir/paper/107161/fa

    Vancouver: کپی

    رسولی بهروز، امیری بهرام، جعفری محمد، عصاره محمدحسن. بررسی تاثیر دو نمک NaCl و Na2SO4 در مراحل جوانه زنی و رشد اولیه در گونه Seidlitzia rosmarinus. تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1390؛18(4 (پیاپی 45)):505-514. Available from: https://sid.ir/paper/107161/fa

    IEEE: کپی

    بهروز رسولی، بهرام امیری، محمد جعفری، و محمدحسن عصاره، “بررسی تاثیر دو نمک NaCl و Na2SO4 در مراحل جوانه زنی و رشد اولیه در گونه Seidlitzia rosmarinus،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 18، no. 4 (پیاپی 45)، pp. 505–514، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/107161/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button