قارچ Bipolaris Spicifera عامل بیماری لکه قهوه ای برنج می باشد. این قارچ بعنوان پارازیت ضعیف روی تعداد زیادی از گیاهان عمل می کند، و در شرایطی که میزبان تحت تنش های محیطی قرار گیرد خسارت آن بیشتر می شود. در این بررسی دو رقم حساس (دم سیاه) و مقاوم (آمل) از گیاه برنج انتخاب شدند و در مرحله چهار برگی بمدت یک هفته تحت سه شدت نوری (0، 400 و 14000 لوکس) قرار گرفتند. سپس با چهار جدایه از پاتوژن مذکور مایه زنی شدند و پس از 20 روز از نظر میزان علایم و نوع آن بررسی گردیدند. تجزیه واریانس نشان داد که بین ارقام و میزان نورهای مختلف از نظر شدت بیماری تفاوت معنی داری دیده می شود، همچنین در هم کنش رقم × نور معنی دار بود، اما اثر معنی داری برای در هم کنش جدایه × رقم مشاهده نشد. در این مطالعه مشخص شد که با افزایش نور از طول و تعداد لکه های قهوه ای در سطح برگهای تلقیح شده کاسته می شد. اندازه گیری میزان کربوهیدرات از برگهای گیاهان تحت تیمار نور نشان داد ارتباط مثبتی بین مقدار کربوهیدرات موجود در بافت گیاه میزبان در زمان تلقیح و شدت آلودگی وجود دارد، بطوریکه کاهش قند باعث افزایش تعداد و اندازه لکه ها گردید و این به نوعی بیان کننده اینست که نور در افزایش فتوسنتز و بالابردن میزان قند اثر مستقیم دارد. با توجه به اینکه این پاتوژن به بافت های ضعیف حمله می کند، افزایش میزان قند در بالا بردن میزان مقاومت هر دو رقم برنج تاثیر بسزایی داشت.