مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

927
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

156
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری بر غلظت عناصر پر مصرف در شاخساره پنج گونه مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 665 | صفحه پایان 673

چکیده

 تاثیر سطوح مختلف کلرور سدیم بر غلظت عناصر پر مصرف در شاخساره دانهالهای پنج گونه مرکبات شامل بکرائی (Citrus reticulata´C. limetta) لیموی ولکامریانا (C. olkameriana) نارنج (C. aurantium) لیموشیرین (C. limetta) و لیموآب (C. aurantifolia) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در چهار تکرار در گلخانه مورد بررسی قرار گرفت. دانهالهای یکساله گونه های مورد مطالعه در گلدانهای حاوی خاک آهکی (pH=8.2) کشت شد و آبیاری آنها با آب آبیاری حاوی غلظتهای صفر, 20, 40 و 60 میلی مول درلیتر کلرور سدیم صورت گرفت. پس از انقضای مدت آزمایش (90 روز) غلظت عناصر پر مصرف شامل ازت, فسفر, پتاسیم, کلسیم, منیزیم و سدیم در شاخساره اندازه گیری شد. در تیمار شاهد, بین گونه های مورد آزمایش از نظر غلظت عناصر پر مصرف اختلاف معنی دار وجود داشت. شوری اثرات متفاوتی بر غلظت عناصر پر مصرف گذاشت. تحت تاثیر شوری, مقدار ازت, کلسیم و منیزیم در شاخساره همه گونه ها کاهش یافت. بر اثر شوری, مقدار فسفر در شاخساره همه گونه ها به جز لیموآب کاهش و مقدار سدیم در شاخساره همه گونه ها افزایش یافت. مقدار پتاسیم در شاخساره همه گونه ها در اثر شوری کاهش یافت ولی در شاخساره نارنج افزایش نشان داد. 

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابوطالبی جهرمی، عبدالحسین، تفضلی بندری، عنایت اله، خلدبرین، بهمن، کریمیان، نجفعلی، و امام، یحیی. (1386). اثر شوری بر غلظت عناصر پر مصرف در شاخساره پنج گونه مرکبات. علوم کشاورزی ایران، 38(4)، 665-673. SID. https://sid.ir/paper/8698/fa

    Vancouver: کپی

    ابوطالبی جهرمی عبدالحسین، تفضلی بندری عنایت اله، خلدبرین بهمن، کریمیان نجفعلی، امام یحیی. اثر شوری بر غلظت عناصر پر مصرف در شاخساره پنج گونه مرکبات. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1386؛38(4):665-673. Available from: https://sid.ir/paper/8698/fa

    IEEE: کپی

    عبدالحسین ابوطالبی جهرمی، عنایت اله تفضلی بندری، بهمن خلدبرین، نجفعلی کریمیان، و یحیی امام، “اثر شوری بر غلظت عناصر پر مصرف در شاخساره پنج گونه مرکبات،” علوم کشاورزی ایران، vol. 38، no. 4، pp. 665–673، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8698/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button