مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

219
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

93
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی رنگیزه های فتوسنتزی، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و عملکرد دانه ارقام گلرنگ در شرایط قطع آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 571 | صفحه پایان 586

چکیده

 به منظور بررسی اثر قطع آبیاری آخر فصل بر صفات بیوشیمیایی و عملکرد ارقام گلرنگ آزمایشی به صورت کرت خردشده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب, دانشگاه شیراز در سال زراعی 97-1396 به اجرا درآمد. عامل اصلی شامل رژیم آبیاری در سه سطح آبیاری مطلوب و قطع آبیاری از اواسط مرحله گل دهی و اوایل پرشدن دانه و عامل فرعی شامل ارقام گلرنگ به نام های پدیده, گلدشت, فرامان و محلی اصفهان بود. قطع آبیاری از گلدهی سبب کاهش 37/30 درصدی کلروفیل a و 8/25 درصدی کلروفیل b و افزایش 38/15 درصدی کارتنوئید, 38/23 درصدی فعالیت آنزیم کاتالاز و 94/34 درصدی فعالیت آنزیم پراکسیداز شد که در رقم گلدشت بیش تر از سایر ارقام بود. در شرایط قطع آبیاری از گل دهی و پرشدن دانه بیش ترین عملکرد دانه به ترتیب به میزان 132 و 5/150 گرم در مترمربع در رقم گلدشت به دست آمد. به طورکلی, قطع آبیاری از مرحله گل دهی و پرشدن دانه به ترتیب 3/32 و 93/19 درصد عملکرد دانه را کاهش داد. در شرایط قطع آبیاری عملکرد دانه با محتوای کلروفیل a (**77/0=r), کلروفیل b (**86/0=r), کارتنوئید (**74/0=r), کاتالاز (**71/0=r) و پراکسیداز (**72/0= r), و شاخص برداشت (**83/0= r), همبستگی مثبت و معنی داری داشت. در مجموع رقم گلدشت گلرنگ توانست با افزایش رنگیزه های فتوسنتزی و فعالیت آنزیمی در شرایط کمبود آب در آخر فصل رشد عملکرد دانه بیش تری را نسبت به سایر ارقام به دست آورد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، سیدمجتبی، بیژن زاده، احسان، زینتی، زهرا، و براتی، وحید. (1399). ارزیابی رنگیزه های فتوسنتزی, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و عملکرد دانه ارقام گلرنگ در شرایط قطع آبیاری. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 22(4 )، 571-586. SID. https://sid.ir/paper/415902/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی سیدمجتبی، بیژن زاده احسان، زینتی زهرا، براتی وحید. ارزیابی رنگیزه های فتوسنتزی, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و عملکرد دانه ارقام گلرنگ در شرایط قطع آبیاری. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1399؛22(4 ):571-586. Available from: https://sid.ir/paper/415902/fa

    IEEE: کپی

    سیدمجتبی موسوی، احسان بیژن زاده، زهرا زینتی، و وحید براتی، “ارزیابی رنگیزه های فتوسنتزی, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و عملکرد دانه ارقام گلرنگ در شرایط قطع آبیاری،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 22، no. 4 ، pp. 571–586، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/415902/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button