مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

769
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب پذیری عمومی و خصوصی پنج لاین ذرت برای صفات مختلف با استفاده از تلافی های دی آلل

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 17

چکیده

 ترکیب پذیری عمومی و خصوصی 5 لاین ذرت همراه با تلاقی های یک طرفة آنها در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه واریانس نشان دهندة تنوع ژنتیکی برای تمام صفات مورد بررسی بود. اثرات ترکیب پذیری عمومی برای کلیه صفات به غیر از عمق دانه معنی دار بود. اثرات ترکیب پذیری خصوصی نیز برای تمام صفات به غیر از وزن هزار دانه و در صد چوب معنی دار شد. در نتیجه مشخص گردید که صفت عمق دانه تحت تأثیر ژنهایی با اثر غیر افزایشی و در صد چوب بلال تحت تأثیر ژنهایی با اثر افزایشی است. در کنترل صفات تعداد روز تا ظهور کاکل, تعداد روز تا شروع گرده دهی, ارتفاع بوته, ارتفاع بلال, تعداد روز تا رسیدگی فیزیولوژیک, طول بلال, تعداد دانه در ردیف, عملکرد, تعداد روز تا رسیدگی کامل و قطر بلال اهمیّت ژنهایی با اثرات افزایشی و غیرافزایشی یکسان بود ولی در کنترل صفات تعداد برگهای بالای بلال و تعداد ردیف دانه سهم ژنهایی با اثرات افزایشی بیشتر از غیرافزایشی بود. بطور کلی لاینهای , 1515 K17MO برای افزایش عملکرد, لاینهای 1515 Kو 1254.2K برای زودرسی, 17 MOبرای افزایش وزن هزار دانه و تعداد دانه در ردیف و 1263.8K , 1254.2 Kبرای افزایش تعداد ردیف دانه و قطر بلال مناسب بودند.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    براتی، علی، صفی خانی، کیوان، نعمت زاده، قربانعلی، کیانوش، غلامعباس، و چوکان، رجب. (1383). بررسی ترکیب ‌پذیری عمومی و خصوصی پنج لاین ذرت برای صفات مختلف با استفاده از تلافی ‌های دی آلل. پژوهش و سازندگی، 17(1 (پی آیند 62) در زراعت و باغبانی)، 9-17. SID. https://sid.ir/paper/19943/fa

    Vancouver: کپی

    براتی علی، صفی خانی کیوان، نعمت زاده قربانعلی، کیانوش غلامعباس، چوکان رجب. بررسی ترکیب ‌پذیری عمومی و خصوصی پنج لاین ذرت برای صفات مختلف با استفاده از تلافی ‌های دی آلل. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1383؛17(1 (پی آیند 62) در زراعت و باغبانی):9-17. Available from: https://sid.ir/paper/19943/fa

    IEEE: کپی

    علی براتی، کیوان صفی خانی، قربانعلی نعمت زاده، غلامعباس کیانوش، و رجب چوکان، “بررسی ترکیب ‌پذیری عمومی و خصوصی پنج لاین ذرت برای صفات مختلف با استفاده از تلافی ‌های دی آلل،” پژوهش و سازندگی، vol. 17، no. 1 (پی آیند 62) در زراعت و باغبانی، pp. 9–17، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19943/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button