مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,245
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پوسته سویا و اندازه قطعات علوفه یونجه بر الیاف موثر فیزیکی جیره، فعالیت جویدن و تولید شیر در گاوهای شیری

صفحات

 صفحه شروع 331 | صفحه پایان 342

چکیده

 به منظور مطالعه تاثیر پوسته سویا و اندازه قطعات علوفه یونجه بر الیاف موثر فیزیکی جیره, فعالیت جویدن و تولید شیر در گاوهای شیرده از 8 راس گاو شیرده هلشتاین با میانگین شیردهی 13±47 روز در یک طرح مربع لاتین 4×4 چرخشی با آرایش فاکتوریل 2×2 استفاده شد. تیمارها شامل دو اندازه قطعات علوفه یونجه (5 و 20 میلی متر) و دو سطح پوسته سویا (صفر و 50 درصد جایگزین علوفه یونجه) بود. اندازه قطعات بلند یونجه و پوسته سویا منجر به افزایش مقدار pef و peNDF جیره شد (p<0.01) مصرف peNDF با افزایش اندازه قطعات علوفه یونجه (p=0.04) و پوسته سویا در جیره (p<0.01) افزایش یافت. گاوهایی که از جیره حاوی پوسته سویا مصرف کردند شیر بیشتری تولید کردند (p<0.05) میزان چربی شیر با افزایش اندازه قطعات یونجه افزایش (p=0.03) و با جایگزینی پوسته سویا کاهش (p<0.01)یافت. یونجه بلند منجر به افزایش درصد چربی شیر (p<0.05) شد. گاوهایی که از علوفه بلند یونجه مصرف کردند تمایل به جویدن بیشتری داشتند(p=0.08)  علوفه بلند یونجه کل فعالیت جویدن (دقیقه به ازای کیلوگرم ماده خشک مصرفی) را افزایش داد (p<0.05) و فعالیت خوردن به صورت نیز افزایش یافت (p=0.09) هنگامی که فعالیت جویدن بر اساس الیاف مصرفی گزارش شد, زمان نشخوار و کل زمان جویدن تحت تاثیر علوفه بلند یونجه تمایل به افزایش داشت (p<0.1) گنجاندن پوسته سویا در جیره به طور معنی داری زمان خوردن (p=0.02), کل زمان جویدن(p=0.03)  و زمان نشخوار (p=0.08) را به ازای مصرف peNDF کاهش داد. جایگزینی پوسته سویا باعث افزایش pH مدفوع شد (p<0.01). نتایج این آزمایش نشان می دهد که الیاف پوسته سویا به اندازه علوفه یونجه در تحریک نشخوار و حفظ چربی شیر موثر نمی باشد. در جیره های حاوی منابع الیافی غیر علوفه ای همانند پوسته سویا در مطالعه حاضر استفاده از الک جدید پنسیلوانیا نمی تواند به عنوان ابزاری مناسب برای ارزیابی خصوصیات فیزیکی جیره مورد استفاده قرار گیرد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهگر، مهدی، ولی زاده، رضا، میرزایی، محمد، و ناصریان، عباسعلی. (1389). تاثیر پوسته سویا و اندازه قطعات علوفه یونجه بر الیاف موثر فیزیکی جیره, فعالیت جویدن و تولید شیر در گاوهای شیری. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 41(4)، 331-342. SID. https://sid.ir/paper/193670/fa

    Vancouver: کپی

    بهگر مهدی، ولی زاده رضا، میرزایی محمد، ناصریان عباسعلی. تاثیر پوسته سویا و اندازه قطعات علوفه یونجه بر الیاف موثر فیزیکی جیره, فعالیت جویدن و تولید شیر در گاوهای شیری. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(4):331-342. Available from: https://sid.ir/paper/193670/fa

    IEEE: کپی

    مهدی بهگر، رضا ولی زاده، محمد میرزایی، و عباسعلی ناصریان، “تاثیر پوسته سویا و اندازه قطعات علوفه یونجه بر الیاف موثر فیزیکی جیره, فعالیت جویدن و تولید شیر در گاوهای شیری،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 4، pp. 331–342، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193670/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button