مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

972
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,237
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ترکیبات شیمیایی و ضرایب هضمی نی با روش های in vitro و in vivo در استان خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 24 | صفحه پایان 30

چکیده

 این تحقیق به منظور تعیین ارزش غذایی نی انجام گردید. بدین منظور نمونه های نی را از تالاب های هویزه, شادگان و الهایی در سه مرحله زمانی با فاصله یک ماه جمع آوری شده و قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی با استفاده از شیرابه شکمبه گاومیش به روش in vitro تعیین گردید و نتایج به دست آمده در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تیمار (سه مرحله زمانی برداشت) و سه تکرار (محل نمونه برداری) تجزیه و تحلیل آماری شدند. به منظور تعیین ارزش غذایی به روش in vivo از تعداد 3 راس گاومیش نر اخته شده استفاده گردید. تغذیه دام ها به صورت اختیاری انجام شد و با استفاده از باکس و روش جمع آوری کل مدفوع قابلیت هضم مواد مغذی مختلف, (TDN) و قابلیت هضم انرژی تعیین گردید. میانگین پروتیین خام, عصاره اتری, الیاف خام, عصاره عاری از ازت, ماده آلی, خاکستر, کلسیم و فسفر نمونه های نی جمع آوری شده از سه تالاب به ترتیب 10.5 (CP), و (Ee) 1.7, و (CF) 32.62, و (NEE) 42.96, و (Ash) 13.2, و (OM) 86.8, و (Ca) 0.47, و (P) 0.36 درصد بود. میانگین ضرایب هضم به روش in vivo برای ماده خشک, ماده آلی, پروتیین خام, عصاره اتری, الیاف خام, عصاره عاری از ازت به ترتیب (DM) 41.36, و (OM) 43.68, و (CP) 49.4, و (Ee) 33.63, و (CF) 51.45, و (NEE) 38.43 درصد و مجموع مواد مغذی قابل هضم 39.5 درصد و انرژی قابل هضم 1.89 مگا کالری در کیلوگرم بود. میانگین ضریب هضم به روش in vitro برای ماده خشک در سه مرحله زمانی در تالاب هویزه به ترتیب 40.53, 33.84 و 29.27 درصد و تالاب شادگان به ترتیب 31.05, 35.07, 20.7 و تالاب الهایی 37.62, 32.56, 33.47 و ضریب هضم ماده آلی در تالاب هویزه به ترتیب 42.89, 32.59, 30.28 و تالاب شادگان به ترتیب 32.32, 35.23, 19.26 و تالاب الهایی شامل 42.7, 33.28 و 34.99 درصد به دست آمد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کردونی، عزیز، و عالم زاده، بهاالدین. (1384). تعیین ترکیبات شیمیایی و ضرایب هضمی نی با روش های in vitro و in vivo در استان خوزستان . پژوهش و سازندگی، 18(3 (پی آیند 68) در امور دام و آبزیان)، 24-30. SID. https://sid.ir/paper/18972/fa

    Vancouver: کپی

    کردونی عزیز، عالم زاده بهاالدین. تعیین ترکیبات شیمیایی و ضرایب هضمی نی با روش های in vitro و in vivo در استان خوزستان . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1384؛18(3 (پی آیند 68) در امور دام و آبزیان):24-30. Available from: https://sid.ir/paper/18972/fa

    IEEE: کپی

    عزیز کردونی، و بهاالدین عالم زاده، “تعیین ترکیبات شیمیایی و ضرایب هضمی نی با روش های in vitro و in vivo در استان خوزستان ،” پژوهش و سازندگی، vol. 18، no. 3 (پی آیند 68) در امور دام و آبزیان، pp. 24–30، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18972/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button