مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

182
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

76
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات محلول پاشی برگی با نیترات پتاسیم، نیترات کلسیم و بوریک اسید بر کاهش ترکیدگی قبل از برداشت نارنگیʼ, پیجʻ,

صفحات

 صفحه شروع 1435 | صفحه پایان 1450

چکیده

 ترکیدگی قبل از برداشت میوه مرکبات نابسامانی فیزیولوژی می باشد که با کاهش مقدار محصول قابل عرضه به بازار, خسارت قابل توجهی را به تولیدکنندگان ارقام حساس وارد می کند. مدیریت درست تغذیه درختان و توجه ویژه به سه عنصر کلیدی پتاسیم, کلسیم و بور که در استحکام دیواره های سلولی و یکپارچگی پوست میوه نقش دارند, می تواند در کاهش شدت ترکیدگی موثر باشد. بر این اساس, آزمایشی به منظور بررسی اثرات محلول پاشی برگی نیترات پتاسیم یک درصد, نیترات کلسیم یک درصد و بوریک اسید نیم درصد در زمان پایان ریزش جودرو بر کاهش شدت ترکیدگی و برخی صفات میوه نارنگی ʼ, پیجʻ,در رامسر (پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری) طی دو سال 1397 و 1398 انجام گرفت. این پژوهش به صورت تجزیه مرکب در زمان شامل دو فاکتور سال های انجام آزمایش و تیمارهای مختلف محلول پاشی عناصر غذایی بود که در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که تیمارها به ویژه نیترات پتاسیم یک درصد شدت ترکیدگی قبل از برداشت میوه را کاهش داده و موجب افزایش محصول و بهبود صفات کمی و کیفی میوه شدند, اما در عین حال بر فعالیت آنزیم پلی گالاکتوروناز, تراکم سلولی گلگاه و قطر ناف بی اثر بوده اند. در نهایت, می توان محلول پاشی برگی عناصر غذایی به ویژه نیترات پتاسیم یک درصد را به عنوان روشی موثر برای کنترل ترک خوردگی قبل از برداشت و افزایش کمیت و کیفیت میوه نارنگی ’, پیج‘,پیشنهاد کرد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عدولی، بابک، مرادی، بیژن، شیری، محمدعلی، و کیااشکوریان، معصومه. (1401). اثرات محلول پاشی برگی با نیترات پتاسیم, نیترات کلسیم و بوریک اسید بر کاهش ترکیدگی قبل از برداشت نارنگیʼ, پیجʻ,. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 24(4 )، 1435-1450. SID. https://sid.ir/paper/1058870/fa

    Vancouver: کپی

    عدولی بابک، مرادی بیژن، شیری محمدعلی، کیااشکوریان معصومه. اثرات محلول پاشی برگی با نیترات پتاسیم, نیترات کلسیم و بوریک اسید بر کاهش ترکیدگی قبل از برداشت نارنگیʼ, پیجʻ,. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1401؛24(4 ):1435-1450. Available from: https://sid.ir/paper/1058870/fa

    IEEE: کپی

    بابک عدولی، بیژن مرادی، محمدعلی شیری، و معصومه کیااشکوریان، “اثرات محلول پاشی برگی با نیترات پتاسیم, نیترات کلسیم و بوریک اسید بر کاهش ترکیدگی قبل از برداشت نارنگیʼ, پیجʻ,،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 24، no. 4 ، pp. 1435–1450، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1058870/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button