گیاهان در طبیعت منزلگاهی برای جمعیت متنوعی از باکتری های اپی فیت هستند. باکتری های اپی فیت می توانند طیف گسترده ای از ترکیبات موثر بر رشد گیاه را تولید و نیز در رقابت و ضدیت با بیمارگرهای گیاهی شرکت کنند. به منظور بررسی ویژگی های بهبود دهنده ی رشد گیاه (PGP) و توانایی تولید ترکیبات بازدارنده از رشد بیمارگرها، باکتری های اپی فیت از شکوفه و برگ درختان سیب (Malus sylvestris) و گلابی (Pyrus communis) جدا شدند. هفت جدایه که از نظر فراوانی، پراکنش و دارا بودن توانایی بازدارندگی برتر بودند انتخاب شدند. قابلیت محلول سازی فسفات، تولید نیترات، ایندول استیک اسید(IAA) و سیانید هیدروژن آن ها ارزیابی گردید. بر اساس نتایج بررسی حاضر تفاوت معنی داری در توانایی تحریک رشد و قابلیت آنتاگونیستی بین جدایه های اپی فیت وجود داشت. هفت جدایه ایندول استیک اسید تولید کردند. سه جدایه B70، B71 و B6 فعالیت آنتاگونیستی قابل توجهی علیه عامل بیماری آتشک سیب و گلابی (Erwinia amylovora) داشتند.