video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

8

دانلود:

62

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ماریناد کردن با عصاره ی آبی زنجبیل و اسیدسیتریک روی برخی از ویژگی های میکروبی و شیمیایی گوشت شتر

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 28

چکیده

ماریناد کردن گوشت در محلول های حاوی اسیدهای آلی و عصاره گیاهان سبب کاهش بار میکروبی و افزایش زمان ماندگاری آن می-شود. در مطالعه حاضر اثر ماریناد کردن گوشت شتر در عصاره آبی زنجبیل و اسیدسیتریک بر میزان رشد باکتری-های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای و تغییرات pH و کل مواد ازته فرار (TVN) مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور نمونه های گوشت ران شتر به گروه کنترل (آب مقطر) و گروه های ماریناد شده با اسیدسیتریک (5/0 و 1 و 5/1 درصد) و ترکیب عصاره آبی زنجبیل 30 درصد و اسیدسیتریک (5/0 و 1 و 5/1درصد), دسته بندی شدند. نمونه ها در دمای 4 درجه سلسیوس نگهداری شده و پس از زمان های 24 و 48 ساعت, آزمون های میکروبی و شیمیایی انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که بین گروه کنترل با سایر گروه ها, اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (05/0˂, p ). بیشترین رشد میکروبی در زمان 24 و 48 ساعت مربوط به گروه کنترل بود. کمترین میزان pH مربوط به اسیدسیتریک 5/1 درصد و بیشترین آن در گروه کنترل و عصاره زنجبیل 30 درصد مشاهده شد. مقدار TVN در نمونه کنترل در زمان 48 ساعت نسبت به سایر گروه های ماریناد به شکل چشم گیری بالاتر بود (05/0˂, p ). با توجه به نتایج به دست آمده مشخص شد که تغییرات غلظت اسیدسیتریک بر میزان رشد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای تلقیح شده بر گوشت شتر مؤثر بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دیانی عراقی، وجیهه، زمین دار، نفیسه، و گل آبادی، مریم. (1400). بررسی اثر ماریناد کردن با عصاره ی آبی زنجبیل و اسیدسیتریک روی برخی از ویژگی های میکروبی و شیمیایی گوشت شتر. بهداشت مواد غذایی، 11(1 (پیاپی 41) )، 15-28. SID. https://sid.ir/paper/998227/fa

    Vancouver: کپی

    دیانی عراقی وجیهه، زمین دار نفیسه، گل آبادی مریم. بررسی اثر ماریناد کردن با عصاره ی آبی زنجبیل و اسیدسیتریک روی برخی از ویژگی های میکروبی و شیمیایی گوشت شتر. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1400؛11(1 (پیاپی 41) ):15-28. Available from: https://sid.ir/paper/998227/fa

    IEEE: کپی

    وجیهه دیانی عراقی، نفیسه زمین دار، و مریم گل آبادی، “بررسی اثر ماریناد کردن با عصاره ی آبی زنجبیل و اسیدسیتریک روی برخی از ویژگی های میکروبی و شیمیایی گوشت شتر،” بهداشت مواد غذایی، vol. 11، no. 1 (پیاپی 41) ، pp. 15–28، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/998227/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی