video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

1,511

دانلود:

280

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین آستانه حرارتی و نیازهای دمایی رشد و نمو و مجموع حرارت مؤثر تریپس پیاز Thrips tabaci Lindeman در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 94

چکیده

 به منظور تعیین حداقل آستانه و نیازهای حرارتی رشد و نمو تریپس پیاز, طول دوره رشد و نمو حشرات جمع آوری شده از مزارع پنبه شهرستان کاشمر در چهار دمای ثابت و رطوبت نسبی 70-60 درصد و نسبت روشنایی به تاریکی 16 به 8 ساعت روی برگ پنبه رقم ورامین مورد مطالعه قرار گرفت. طول یک نسل این گونه از مرحله تخم تا حشره کامل ماده نو ظهور در هر یک از دماهای 20, 23.5, 26 و 34 درجه سانتی گراد به ترتیب 27.1, 21.0, 15.3 و 11.3 روز به دست آمد. کوتاه ترین طول نسل در دمای 34 درجه سانتی گراد مشاهده گردید و با کاهش دما طول نسل به صورت خطی افزایش یافت. از میان مراحل زیستی مختلف, طولانی ترین زمان رشد و نمو مربوط به مراحل لاروی بود که 41 درصد زمان توسعه در یک نسل را دارا بود. مراحل تخم, شفیره و پیش شفیره با دارا بودن 28, 18 و 13 درصد مدت زمان سپری شدن یک نسل (از تخم تا حشره کامل نوظهور), در درجات بعدی قرار داشتند. بیشترین سرعت رشد و نمو و حساسترین مرحله به دما در مرحله پیش از شفیرگی دیده شد. در دمای 26 درجه سانتی گراد که دمایی نزدیک به شرایط متعارف است, طول هر مرحله زیستی شامل مرحله جنینی, لاروی, پیش شفیرگی و شفیرگی به ترتیب 4.3, 5.6, 2.0 و 3.4 روز به دست آمد. حداقل آستانه حرارتی برای رشد و نمو 9.89 درجه سانتی گراد محاسبه شد و متوسط مجموع حرارت موثر برای سپری شدن یک نسل از تخم تا حشره کامل نوظهور 269.6 درجه - روز به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خانی، عباس، محرمی پور، سعید، فتحی پور، یعقوب، طالبی، علی اصغر، و حسینی، سیدمهدی. (1383). تعیین آستانه حرارتی و نیازهای دمایی رشد و نمو و مجموع حرارت مؤثر تریپس پیاز Thrips tabaci Lindeman در شرایط آزمایشگاهی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 11(2)، 87-94. SID. https://sid.ir/paper/9194/fa

    Vancouver: کپی

    خانی عباس، محرمی پور سعید، فتحی پور یعقوب، طالبی علی اصغر، حسینی سیدمهدی. تعیین آستانه حرارتی و نیازهای دمایی رشد و نمو و مجموع حرارت مؤثر تریپس پیاز Thrips tabaci Lindeman در شرایط آزمایشگاهی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1383؛11(2):87-94. Available from: https://sid.ir/paper/9194/fa

    IEEE: کپی

    عباس خانی، سعید محرمی پور، یعقوب فتحی پور، علی اصغر طالبی، و سیدمهدی حسینی، “تعیین آستانه حرارتی و نیازهای دمایی رشد و نمو و مجموع حرارت مؤثر تریپس پیاز Thrips tabaci Lindeman در شرایط آزمایشگاهی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 11، no. 2، pp. 87–94، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9194/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی