video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

429

دانلود:

125

استناد:

اطلاعات مقاله همایش

عنوان

استفاده از پرتوهای یون ساز در افزایش مدت نگهداری و عمر انباری محصولات کشاورزی و مقایسه آن با سایر روشهای متداول

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

عمر انباری (Storage life) 
مدت نگهداری (Shelf life) 

چکیده

 امروزه برای افزایش مدت نگهداری (Shelf life) و عمر انباری (Storage life) محصولات کشاورزی از روشهای مختلفی استفاده می شود که هر کدام دارای مزایا و معایبی می باشند. کاربرد پرتوهای یون ساز در تیمار پس از برداشت محصولات کشاورزی, در مقایسه با سایر روشها از سابقه کمتری (حدود 60 سال) برخوردار است. پرتو دهی مواد غذایی با پرتوهای یونیزان, به روش سرد یا غیر شیمیایی معروف است. این روش از طریق متوقف کردن فعالیتهای بیوشیمیایی و کشتن پاتوژن ها, عمر نگهداری محصولات فساد پذیر کشاورزی را تا حد زیادی افزایش می دهد, بدون اینکه ترکیبات مضر, رادیواکتیویته القایی و یا کاهش زیادی در ارزش غذایی محصول به وجود آورد. از مهمترین کاربردهای پرتوتابانی, در محصولات فسادپذیر کشاورزی: 1- جلوگیری از جوانه زنی در محصولاتی چون, پیاز, سیب زمینی, سیر و ... است (با دز 0.05 تا 0.15 کیلوگرم) 2- کنترل بلوغ و رسیدگی میوه ها (با دز 0.5 تا 1 کیلوگرم) 3- افزایش عمر نگهداری در محصولاتی چون توت فرنگی (با دز 1.5 تا 3 کیلوگرم). هدف از این مقاله بررسی استفاده از پرتوهای یون ساز در تیمار پس از برداشت محصولات کشاورزی (افزایش مدت نگهداری و عمر انباری, بخصوص در محصولات فسادپذیر) و مقایسه آن با روشهای متداول در تیمار محصولات به منظور هدف فوق است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوری رودسری، امید، علی موسوی، سیده عذرا، و ندیمی، احمد. (1384). استفاده از پرتوهای یون ساز در افزایش مدت نگهداری و عمر انباری محصولات کشاورزی و مقایسه آن با سایر روشهای متداول. همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. SID. https://sid.ir/paper/814061/fa

    Vancouver: کپی

    نوری رودسری امید، علی موسوی سیده عذرا، ندیمی احمد. استفاده از پرتوهای یون ساز در افزایش مدت نگهداری و عمر انباری محصولات کشاورزی و مقایسه آن با سایر روشهای متداول. 1384. Available from: https://sid.ir/paper/814061/fa

    IEEE: کپی

    امید نوری رودسری، سیده عذرا علی موسوی، و احمد ندیمی، “استفاده از پرتوهای یون ساز در افزایش مدت نگهداری و عمر انباری محصولات کشاورزی و مقایسه آن با سایر روشهای متداول،” presented at the همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/814061/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی