Start: 2/4/2023 2:58:07 AMEnd: 2/4/2023 2:58:08 AM >> 201

video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

4,073

دانلود:

473

استناد:

اطلاعات مقاله همایش

عنوان

اثر کلرید کلسیم بر خواص کمی و کیفی و کاهش تلفات

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

  کلسیم یکی از مهمترین عناصر معدنی است که در بهبود کیفیت، سفتی پوست و عمر انباری میوه موثر است. میوه های با مقادیر بالای کلسیم در مقابل بیماری های قارچی مقاوم ترند و قابلیت حمل و نقل بهتری دارند و در شرایط مساعد مدت بیشتری باقی می مانند. به منظور بررسی اثر کلرید کلسیم بر خواص کمی و کیفی و انباری میوه مرکبات آزمایشی به صورت محلول پاشی قبل از برداشت و غوطه وری بعد از برداشت انجام پذیرفت. مرحله اول آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل: شاهد، محلول پاشی 5/2 و 5 در هزار کلرید کلسیم در دو نوبت (خرداد و تیر) و محلول پاشی 5/2 و 5 در هزار کلرید کلسیم در سه نوبت (خرداد، تیر و آبان) بر درختان کاملا بارده پرتقال تامسون و نارنگی انشو به اجرا در آمد. مرحله دوم آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام پذیرفت. این مرحله شامل غوطه وری به مدت یک ساعت با سطوح صفر، 15 و 30 در هزار کلرید کلسیم بر روی میوه های تیمار شده در مرحله اول بود. بعد از انجام غوطه وری، کلیه میوه ها در انبار معمولی قرار داده شدند. عملیات توزین میوه ها، هر 15 روز یکبار صورت پذیرفت. آزمایشات تعیین خواص کمی و کیفی میوه بعد از برداشت میوه ها و همچنین بعد از پایان دوره انبارداری انجام شد. بررسی های آماری نشان داد که خواص کیفی میوه تازه پرتقال تامسون ناول بطور معنی داری تحت تاثیر تیمارهای محلولپاشی قرار نگرفتند (به استثنای T.S.S). همانند سال اول آزمایش تیمارها اثر کاهشی روی T.S.S داشتند. مقدار اسید آسکوربیک عصاره کم و کلسیم عصاره افزوده شد. روند تغییرات پتاسیم در عصاره میوه مشابه غلظت پتاسیم در برگ می باشد. عملکرد میوه تامسون ناول و نارنگی انشو تغییر معنی داری را نشان نداد. و به علت سال آوری تغییرات قابل توجهی در تیمارها مشاهده می شود که نمی توان به اثر تیمارهای مختلف محلولپاشی نسبت داد. خواص کیفی میوه نارنگی مانند اسیدیته کل، قطر پوست و وزن متوسط میوه بطور معنی داری تغییر یافتند. برخلاف رقم تامسون غلظت ویتامین C در تیمارهای محلولپاشی کاهش یافت. در حالیکه غلظت کلسیم روند مشخصی نشان نداد. پس از طی دوره انباری اثر محلولپاشی و غوطه وری در تیمارهای مختلف روی pH وTA  عصاره میوه نارنگی انشو اثر معنی دار نبود. در رقم تامسون ناول اثر تیمار ها بر وزن خشک پوست و گوشت میوه، pH، ‏TSS و کلسیم عصاره معنی دار شد. اثر محلول پاشی و غوطه وری کلرید کلسیم بر درصد تلفات میوه نارنگی انشو معنی دار نبوده و حداکثر تلفات میوه در تیمار اثر متقابل شاهد محلول پاشی در تیمار 15 در هزار غوطه وری ایجاد گردید. بیشترین درصد تلفات میوه در رقم پرتقال تامسون به ترتیب در تیمارهای اثر متقابل تیمار شاهد محلول پاشی در تیمارهای 30 در هزار و شاهد غوطه وری ایجاد گردیده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    استناددهی