video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

166

دانلود:

0

استناد:

اطلاعات مقاله همایش

عنوان

اثر عصاره آبی زعفران بر تخریب یادگیری و حافظه فضایی ناشی از مورفین

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 مقدمه: قبلا گزارش شده بود که تجویز حاد مورفین یادگیری و حافظه فضائی را در موشهای صحرایی تخریب می کند. از طرف دیگر نشان داده شده است که تجویز عصاره زعفران سبب بهبود اثرات تخریبی ناشی از اتانول بر فرآیندهای مذکور در موش کوچک آزمایشگاهی می شود، همچنین مطالعات دیگر بیانگر آن است که عصاره زعفران اثرات مهاری ناشی از اتانول بر تقویت طولانی مدت (LTP) در برشهای زنده هیپوکمپ موشهای صحرایی نر را سرکوب می کند. احتمال دارد مکانیسمهای مسوول تخریب یادگیری و حافظه فضایی ناشی از اتانول و مورفین دارای مشابهت هایی باشند، لذا در مطالعه حاضر اثر عصاره زعفران بر تخریب فرآیندهای یادگیری و حافظه فضایی ناشی از مورفین بررسی شد. روش کار: در این مطالعه موشهای صحرایی نر بمدت 5 روز متوالی تحت تجویز عصاره زعفران (50 mg/kg, i.p.) سی دقیقه قبل از تجویز مورفین (10 mg/kg, i.p.) یا سالین قرار گرفتند. حیوانات گروه کنترل فقط مورفین یا سالین دریافت نمودند. شاخصه های یادگیری و حافظه فضایی همزمان در روزهای فوق الذکر در ماز آبی موریس بررسی شد. اطلاعات حاصله توسط ANOVA بررسی شد. یافته ها: نتایج نشان داد تجویز مورفین یادگیری فضایی را تخریب می کند که با تجویز عصاره زعفران تا حد زیادی بهبود می یابد.نتیجه گیری: تجویز عصاره زعفران می تواند تا حدودی اثرات مهاری مورفین در روند یادگیری فضایی موش صحرایی را بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    مرکز اطلاعات علمی SID
    مرکز اطلاعات علمی SID
    فایل موجود نیست.