Start: 2/6/2023 1:14:53 PMEnd: 2/6/2023 1:14:53 PM >> 236

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد تهران
سال:1386 | تاریخ پایان: مهر 1386

video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

160

دانلود:

0

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

تهیه و تولید غده های عاری از ویروس سیب زمینی در ایران

شماره مسلسل

نویسندگان

منصور-امیدی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 سیب زمینی بعد از گندم، برنج، ذرت و جو، پنجمین محصول مهم دنیاست. بیماری های ویروسی سیب زمینی از عوامل مهم کاهش عملکرد این محصول مهم است. بر اساس تحقیقات به عمل آمده، بیماری های ویروسی، محصول سیب زمینی را تا 30% کاهش می دهند. نحوه تکثیر سیب زمینی که عمدتا از طریق غده است باعث گسترش وسیع بیماری های ویروسی شده است. تکثیر سیب زمینی از راه غده روش مطمئنی برای حفظ و ازدیاد جمعیت ویروس و گسترش آن به مناطق مختلف می باشد. با کشت بافت ناحیه مریستم (که معمولا عاری از ویروس است) و یا کشت بافت جوانه (در مواردی که گیاه عاری از ویروس باشد) می توان اقدام به تکثیر و تهیه غده های سالم و نهایتا تولید انبوه غده جهت ارائه به زارعین نمود. برای به دست آوردن بافت مریستم ابتدا غده های سیب زمینی کاشته شدند. در شرایط کاملا استریل بافت مریستم به اندازه .20 میلی متر انتخاب و به محیط پایه MS انتقال داده شد. کالوس به قطعات کوچک تر تقسیم گردید و هرکدام جداگانه روی محیط غذایی حاوی هورمون های رشد منتقل گردیدند. پس از رشد کافی، گیاهچه ها به گلدان انتقال داده شدند. گلدان ها باید در گلخانه یا اتاق رشد کاملا ایزوله رشد داده می شدند. بوته های حاصل در اوایل مرحله رشد از نظر عاری بودن از ویروس تست شدند. این غده ها در مزارع ویژه (عاری از ریسک آلودگی) تکثیر داده شدند تا غده های نسل اول ایجاد گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    استناددهی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    مرکز اطلاعات علمی SID
    ویراستاری
    مرکز اطلاعات علمی SID