video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

786

دانلود:

242

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر درجه حرات خشک کردن و محتوای رطوبت نهایی دانه بر ضایعات حاصل از تبدیل چند رقم برنج

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 137

چکیده

 نوع فرایند خشک شدن, درجه حرارت خشک شدن و محتوای رطوبت نهایی دانه عواملی هستند که بر استحکام دانه در نتیجه بر ضایعات حاصل از تبدیل تاثیر می گذارند. در این تحقیق اثر درجه حرارت خشک کردن در دوسطح شامل (40 و 60oC), محتوای رطوبت نهایی دانه در چهار سطح شامل (8, 10, 12 و %14 w.b.) بر روی ضایعات حاصل از تبدیل سه رقم برنج شامل (حسنی, هاشمی و علی کاظمی) متداول در استان گیلان مورد بررسی قرار گرفت. تبدیل نمونه ها بوسیله پوست کن غلتک لاستیکی و سفید کن سایشی آزمایشگاهی انجام پذیرفت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که رقم حسنی با اختلاف معنی دار (با میانگین 12.27%) دارای کمترین ضایعات پوست گیری نسبت به ارقام هاشمی (با میانگین 15.32%) و علی کاظمی (با میانگین 15.86%) می باشد. با افزایش درجه حرارت خشک کردن از 40 به 60oC, میانگین ضایعات پوست گیری بطور معنی دار از مقدار 11.624 به 17.64%, افزایش یافت. افزایش محتوای رطوبت دانه از 8 الی %14 w.b. باعث کاهش معنی دار میانگین ضایعات پوست گیری از 20.83% به 8.64% شد. در بین ارقام مورد آزمایش, رقم هاشمی از کمترین ضایعات سفید کنی (21.05%) و حسنی از بیشترین مقدار ضایعات سفید کنی (30.21%) برخوردار بوده است. کاهش درجه حرارت خشک کنی از 60oC به 40oC, باعث کاهش معنی دار میانگین ضایعات سفید کنی از مقدار 31.33 به 19.69% شده است. افزایش محتوای رطوبت نهایی خشک کردن دانه از 8 الی %14 w.b., باعث کاهش معنی دار ضایعات سفیدکنی دانه از 30.84% به 19.59% شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسکری اصلی ارده، عزت اله، پیمان، سیدحسین، بساطی، زهرا، و صالحی، نسیم. (1392). تاثیر درجه حرات خشک کردن و محتوای رطوبت نهایی دانه بر ضایعات حاصل از تبدیل چند رقم برنج. علوم و صنایع غذایی ایران، 10(38)، 127-137. SID. https://sid.ir/paper/72120/fa

    Vancouver: کپی

    عسکری اصلی ارده عزت اله، پیمان سیدحسین، بساطی زهرا، صالحی نسیم. تاثیر درجه حرات خشک کردن و محتوای رطوبت نهایی دانه بر ضایعات حاصل از تبدیل چند رقم برنج. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛10(38):127-137. Available from: https://sid.ir/paper/72120/fa

    IEEE: کپی

    عزت اله عسکری اصلی ارده، سیدحسین پیمان، زهرا بساطی، و نسیم صالحی، “تاثیر درجه حرات خشک کردن و محتوای رطوبت نهایی دانه بر ضایعات حاصل از تبدیل چند رقم برنج،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 10، no. 38، pp. 127–137، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72120/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی