video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

2,180

دانلود:

422

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره هیدروالکلی میوه خشک شده گیاه انجیر (Ficus carica) بر روی یادگیری و حافظه فضایی موش سوری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 7

چکیده

 زمینه و هدف: انجیر (Ficus carica) دارای اثرات گوناگون درمانی است. در مطالعات قبلی مشخص شده است که این میوه ملین بوده و در درمان بیماری های متعددی از جمله بواسیر, نقرس و صرع نافع می باشد. به علت وجود مقادیر زیاد فسفر در انجیر, به نظر می رسد که این میوه در پرورش هوش و حافظه موثر باشد. لذا این مطالعه به منظور بررسی اثرات احتمالی عصاره هیدروالکلی انجیر بر یادگیـری و حافظه فضایی در موش های سوری انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی - آزمایشگاهی, 32 سر موش سوری به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. گروه های کنترل, نرمال سالین و سه گروه آزمایشگاهی دیگر به ترتیب دوزهای 100, 200 و 400 میلی گرم در کیلوگرم عصاره هیدروالکلی انجیر را بصورت داخل صفاقی (ip) دریافت کردند. عصاره از طریق خیساندن پودر انجیر خشک شده در الکل 80% تهیه شد. تزریق سالین یا عصاره برای مدت هفت روز (یک بار در هر روز) انجام می شد و بلافاصله پس از آن, دوره یادگیری با استفاده از ماز آبی موریس شروع می شد که 5 روز طول می کشید. در صورت ایجاد یادگیری, آزمایش پروب (Probe trial) برای تست حافظه فضایی کوتاه مدت و بلند مدت در روزهای بعدی انجام می شد. در پایان داده ها با استفاده از آزمون ANOVA و آزمون های تعقیبی (LSD)  Fisher least significantو توکی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.یافته ها: آزمایشات نشان داد که عصاره انجیر تاثیر معنی داری در روند یادگیری فضایی در مدل ماز آبی موریس ندارد. ارزیابی حافظه کوتاه مدت در روزهای 6 و 8 تفاوت معنی داری بین گروه های دریافت کننده سالین و عصاره انجیر نشان نداد, ولی در روز 10 کاهش معنی داری در حافظه کوتاه مدت در گروه های دریافت کننده عصاره انجیر در مقایسه با گروه سالین مشاهده شد (P<0.05). همچنین ارزیابی حافظه بلند مدت در روز 24, تفاوت معنی داری را بین گروه های دریافت کننده عصاره و گروه کنترل نشان نداد.نتیجه گیری: نتایج بررسی حاضر نشان داد که تزریق داخل صفاقی عصاره هیدروالکلی انجیر نه تنها موجب افزایش میزان یادگیری فضایی در موش سوری نشد بلکه بررسی تاثیر این عصاره بر حافظه کوتاه مدت نشان از احتمال تاثیر منفی آن بر حافظه کوتاه مدت دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    استناددهی

    APA: کپی

    داوویان دهکردی، آ.، و حجتی، م.، و یوسفی، م.، و مشتاقی، ا.، و رحیمیان، ر.، و رفیعیان، م. (1389). تاثیر عصاره هیدروالکلی میوه خشک شده گیاه انجیر (Ficus carica) بر روی یادگیری و حافظه فضایی موش سوری. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences), 12(4 (ویژه نامه طب تکمیلی)), 1-7. https://sid.ir/paper/58112/fa

    Vancouver: کپی

    داوویان دهکردی آزاده، حجتی محمدرضا، یوسفی مرتضی، مشتاقی احسان، رحیمیان راضیه، رفیعیان محمود. تاثیر عصاره هیدروالکلی میوه خشک شده گیاه انجیر (Ficus carica) بر روی یادگیری و حافظه فضایی موش سوری. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences). 1389 [cited 2023January30];12(4 (ویژه نامه طب تکمیلی)):1-7. Available from: https://sid.ir/paper/58112/fa

    IEEE: کپی

    داوویان دهکردی، آ.، حجتی، م.، یوسفی، م.، مشتاقی، ا.، رحیمیان، ر.، رفیعیان، م.، 1389. تاثیر عصاره هیدروالکلی میوه خشک شده گیاه انجیر (Ficus carica) بر روی یادگیری و حافظه فضایی موش سوری. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences), [online] 12(4 (ویژه نامه طب تکمیلی)), pp.1-7. Available: https://sid.ir/paper/58112/fa.