video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

2,139

دانلود:

1,426

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی باکتری های Staph.aureus, E.coli, Salmonlla spp. و کپک و مخمر از ماده اولیه تهیه سوسیس، کالباس و همبرگر

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 7

چکیده

 سابقه و هدف: برای تهیه سوسیس, کالباس و همبرگر روشهای مختلفی وجود دارد, یکی از روشهای شایع امروزی بویژه در ایران, استفاده از ماده خامی بنام خمیر مرغ می باشد. خمیر مرغ همان پس مانده های مرغ نظیر پوست, اسکلت و اجزای غیر قابل مصرف آن می باشد که از مکان هایی نظیر اغذیه فروشی ها و رستوران ها جمع آوری شده و بصورتهای غیر بهداشتی به کارخانه ها منتقل شده, و توسط دستگاهی بنام بادر چرخ و تبدیل به خمیر مرغ می گردند. در این پژوهش هدف تعیین بار میکروبی ماده ای است که قرار است در تهیه محصولی بکار رود که بیشترین مصرف را در جامعه بخصوص در میان کودکان و نوجوانان دارد.مواد و روشها: این پژوهش بر روی 100 نمونه ارسالی از طرف سازمان دامپزشکی کشور و با استفاده از استانداردهای موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور انجام گرفت.یافته ها: میزان آلودگی نمونه ها بقرار زیر بود:68% Staph.aureus, 62% مخمر, 59% E.coli, 53% سروتایپهای مختلف سالمونلا و 21% کپک. سروتایپ نمونه های آلوده به سالمونلا نیز به ترتیب زیر بود:S.gallinarum 25%, S.typhimorium 19%, S.enteritidis 17%, S.paratyphi A 15%, S.paratyphi C 15% و S.paratyphi B 9%. در شمارش تعداد کلنی ها, مشخص گردید که میزان آلودگی در 10% نمونه ها بسیار فراتر از حد مجاز می باشد.نتیجه گیری: آلودگی میکروبی این محصول بسیار بالاست, که بیانگر وجود تخلف در پروسه تولید این محصول می باشد. بنابراین بایستی در استفاده از این ماده جهت تهیه محصولی که توسط عموم مردم مورد مصرف قرار می گیرد شدیدا تجدید نظر گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، فاتح، یوسفی، رمضانعلی، و آقایی، صمد. (1385). جداسازی باکتری های Staph.aureus, E.coli, Salmonlla spp. و کپک و مخمر از ماده اولیه تهیه سوسیس, کالباس و همبرگر. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، 11(33)، 1-7. SID. https://sid.ir/paper/52839/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی فاتح، یوسفی رمضانعلی، آقایی صمد. جداسازی باکتری های Staph.aureus, E.coli, Salmonlla spp. و کپک و مخمر از ماده اولیه تهیه سوسیس, کالباس و همبرگر. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)[Internet]. 1385؛11(33):1-7. Available from: https://sid.ir/paper/52839/fa

    IEEE: کپی

    فاتح رحیمی، رمضانعلی یوسفی، و صمد آقایی، “جداسازی باکتری های Staph.aureus, E.coli, Salmonlla spp. و کپک و مخمر از ماده اولیه تهیه سوسیس, کالباس و همبرگر،” بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، vol. 11، no. 33، pp. 1–7، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/52839/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی