Start: 2/7/2023 2:43:25 AMEnd: 2/7/2023 2:43:26 AM >> 621

video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

121

دانلود:

231

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روند تغییرات خواص فیزیکی میوه خرمالو (رقم خرمندی) در طول دوره انبارمانی در شرایط محیطی

صفحات

 صفحه شروع 417 | صفحه پایان 426

چکیده

 تعیین خواص فیزیکی محصولات کشاورزی به عنوان مبنایی برای طراحی و ساخت ماشین ها و تجهیزات انتقال, درجه بندی, فرآوری و انبارداری محصولات کشاورزی و دستیابی به محصولی با کیفیت بالا همیشه مورد توجه بوده است. در این مطالعه تغییرات خواص فیزیکی میوه خرمالو در طول دوره انبارداری مورد بررسی قرار گرفت. طول, عرض, ضخامت, وزن, قطر میانگین هندسی, قطر میانگین حسابی, قطر معادل, ضریب کرویت, ضریب رعنایی, مساحت رویه, حجم و ضریب اصطکاک ایستایی خواص فیزیکی بودند که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند. افزایش مدت زمان نگهداری, موجب کاهش طول میوه خرمالو از 56.01 به 52.57 میلی متر, عرض از 54.19 به 50.01 میلی متر, ضخامت از 36.72 به 32.48, قطر میانگین هندسی از 48.07 به 44.06 میلی متر, قطر میانگین حسابی از 48.95 به 45.06 میلی متر, قطر معادل از 48.7 به 44.75 میلی متر, ضریب کرویت از 0.8590 به 0.8383, ضریب رعنایی از 0.6548 به 0.6211, مساحت رویه از 72.99 به 61.41 سانتی متر مربع و حجم از 59.18 به 45.79 سانتی متر مکعب شد. با وجود درصد کاهش وزن در روز های سوم, پنجم, هفتم, نهم و یازدهم با مقادیر4.16 , 1.53, 1.78, 1.19 و 1.84, اختلاف معنی داری در سطح 5 درصد مشاهده نشد. همچنین ضریب اصطکاک ایستایی نیز در طول دوره انبارداری در تمام سطوح با اختلاف معنی داری افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    استناددهی