video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

335

دانلود:

218

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر همزمانی ماده مغذی بر تخمیر شکمبه ای، ساخت پروتئین میکروبی و تعادل نیتروژن در گوسفند

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 33

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی آثار همزمان سازی تخمیر شکمبه ای ماده مغذی بر فراسنجه های شکمبه ای, ساخت پروتئین میکروبی و تعادل نیتروژن در گوسفند انجام شد. ترکیبات شیمیایی به همراه فراسنجه های تجزیه پذیری پروتئین خام و کربوهیدرات علوفه یونجه, کاه گندم, دانه جو, دانه ذرت, تفاله چغندرقند, سبوس گندم و کنجاله سویا اندازه گیری شد. سه جیره با انرژی و پروتئین خام یکسان اما با شاخص همزمانی متفاوت شامل 64/0, 78/0 و 92/0 که با استفاده از فراسنجه های تجزیه پذیری مواد خوراکی محاسبه شده بودند, تنظیم شدند. از شش رأس گوسفند 14 ماهه با میانگین وزن 17/1± 17/30 کیلوگرم دارای فیستوله شکمبه ای در قفس های متابولیکی استفاده شد. طرح آزمایشی در قالب طرح مربع لاتین تکرار شده در سه دوره و اختصاص دو گوسفند به هر جیره آزمایشی در هر دوره انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش شاخص همزمانی غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه به ویژه در 5/1 ساعت بعد از مصرف خوراک کاهش یافت. غلظت کل اسیدهای چرب فرار در 3 ساعت بعد از تغذیه در جیره ای که بیشترین شاخص همزمانی را داشت بیشترین مقدار بود. با افزایش شاخص همزمانی غلظت کل اسیدهای چرب فرار به ویژه غلظت پروپیونات نیز افزایش معنی داری داشت. کل مشتقات پورینی دفع شده یا جذب شده و ساخت پروتئین میکروبی تحت تأثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت. با افزایش شاخص همزمانی کل نیتروژن دفع شده کاهش و بازدهی ابقاء نیتروژن افزایش یافت. هرچند در این پژوهش ساخت پروتئین میکروبی تحت تأثیر قرار نگرفت اما سایر نتایج مثبت از جمله بهبود تخمیر در شکمبه و ابقاء نیتروژن در بدن, استفاده از شاخص همزمانی را در تنظیم جیره های غذایی برای نشخوارکنندگان به ویژه گوسفندان قابل توصیه می نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یلچی، طاهر، سیف دواتی، جمال، و سیدشریفی، رضا. (1399). تأثیر همزمانی ماده مغذی بر تخمیر شکمبه ای, ساخت پروتئین میکروبی و تعادل نیتروژن در گوسفند. پژوهش های علوم دامی ایران، 12(1 )، 19-33. SID. https://sid.ir/paper/404241/fa

    Vancouver: کپی

    یلچی طاهر، سیف دواتی جمال، سیدشریفی رضا. تأثیر همزمانی ماده مغذی بر تخمیر شکمبه ای, ساخت پروتئین میکروبی و تعادل نیتروژن در گوسفند. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1399؛12(1 ):19-33. Available from: https://sid.ir/paper/404241/fa

    IEEE: کپی

    طاهر یلچی، جمال سیف دواتی، و رضا سیدشریفی، “تأثیر همزمانی ماده مغذی بر تخمیر شکمبه ای, ساخت پروتئین میکروبی و تعادل نیتروژن در گوسفند،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 12، no. 1 ، pp. 19–33، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404241/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی