مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

508

دانلود:

317

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خواص سلامت بخش غذاهای فراسودمند پست بیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 52

چکیده

 نتایج به دست آمده از مطالعات بالینی حاکی از وجود ارتباط معنی داری بین سبک زندگی(خصوصا رژیم غذایی), طیف متنوعی از بیماری ها و وضعیت سلامت مصرف کننده می باشد. در این رابطه مواد غذایی فراسودمند قادر به بهبود وضعیت سلامت و کیفیت زندگی افراد می باشد. همگام با افزایش آگاهی مصرف کنندگان و افزایش تحقیقات در زمینه غذاهای فراسودمند پروبیوتیکی, امروزه جهت بهینه سازی اثرات سلامت بخش پروبیوتیک ها, مفهومی جدید(پست بیوتیک) در حال شکل گرفتن است. در این مطالعه ضمن معرفی مواد غذایی فراسودمند پست بیوتیک, بررسی چالش های پیشرو در تولید صنعتی آن ها و لزوم تمرکز سرمایه گذاری برای توسعه و گسترش این گروه از مواد غذایی انجام گرفته است. مقالات مرتبط با موضوع مطالعه در پایگاه های اطلاعاتی ISI Web of Knowledge, PubMed/Medline, Scopus و Google Scholar جستجو شدند و مطالعاتی که مفهوم, روش های استخراج, شناسایی و فعالیت های زیستی پست بیوتیک ها را بررسی کرده بودند, وارد مطالعه شدند. پست بیوتیک ها با توجه به ویژگی های منحصربه فرد خود قابلیت استفاده در ماتریکس طیف گسترده از غذاهای فراسودمند تخمیری و غیر تخمیری را دارند. فرآیند تخمیر یکی از مهم ترین منابع تولید پست بیوتیک ها به شکل طبیعی می باشد, با این حال می توان با استفاده از روش های مختلف آزمایشگاهی ترکیبات فوق را به شکل خالص تر و باقدرت عملکردی بالایی تولید کرد که قابلیت استفاده در طیف گسترده ای از مواد غذایی برای بهبود وضعیت تغذیه ای و زمان ماندگاری محصولات غذایی و اهداف سلامت بخشی در مصرف کنندگان داشته باشند. درک ویژگی های فارماکوکینتیک ترکیبات پست بیوتیکی و نانوسامانه های حامل برای طراحی بهترین سیستم تحویل و همچنین حصول اطمینان از ویژگی های ایمنی و کیفی مطلوب محصولات(دارویی-غذایی) پست بیوتیک, ضروری قلمداد می شود. پست بیوتیک ها را می توان به عنوان راهبردی نوین در طیف وسیعی از محصولات غذایی جهت به تاخیر انداختن فساد, افزایش ماندگاری و توسعه غذاهای فراسودمند به کار گرفت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همایونی راد، عزیز، صمدی کفیل، حسین، فتحی زاوشتی، حمیده، شهبازی، نیر، و عباسی، امین. (1399). خواص سلامت بخش غذاهای فراسودمند پست بیوتیک. تعالی بالینی، 10(2 )، 33-52. SID. https://sid.ir/paper/384636/fa

    Vancouver: کپی

    همایونی راد عزیز، صمدی کفیل حسین، فتحی زاوشتی حمیده، شهبازی نیر، عباسی امین. خواص سلامت بخش غذاهای فراسودمند پست بیوتیک. تعالی بالینی[Internet]. 1399؛10(2 ):33-52. Available from: https://sid.ir/paper/384636/fa

    IEEE: کپی

    عزیز همایونی راد، حسین صمدی کفیل، حمیده فتحی زاوشتی، نیر شهبازی، و امین عباسی، “خواص سلامت بخش غذاهای فراسودمند پست بیوتیک،” تعالی بالینی، vol. 10، no. 2 ، pp. 33–52، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/384636/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی