مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

12,491
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

432
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مکمل ویتامین E خوراکی در افراد دیابتی نوع II

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 40

چکیده

 شیوع دیابت به عنوان یکی از ریسک فاکتورهای اصلی بیماری های قلبی عروقی در جامعه شهری اصفهان رو به افزایش است. از طرفی این بیماری اثرات جبران ناپذیری بر دیگر بخشهای بدن می گذارد. لذا لزوم یافتن راههایی جهت کنترل این بیماری احساس می شود. این مطالعه که از نوع Triple Blind Placebo-Controlled Clinical Trial بوده با هدف تعیین اثر ویتامین آنتی اکسیدانی E بر روی قند خون ناشتا (FBS), انسولین سرم و هموگلوبین گلیکوزیله (GHb) افراد مبتلا به دیابت نوع II اجرا شد. در این بررسی 100 نفر از افراد 60-20 سال مبتلا به دیابت نوع II انتخاب شدند که بدون عوارض کلینیکی آشکاری بوده و از ریسک فاکتورهای ماژور بیماری های عروق کرونر فقط همین یک ریسک فاکتور را داشتند. این افراد از بین بیماران دیابتی مراجعه کننده به درمانگاه دیابت سازمان تامین اجتماعی اصفهان انتخاب شده و سپس بصورت تصادفی به دو گروه دارو و پلاسبو تقسیم گردیدند (تعداد در هر دو گروه مساوی بود) گروههای دارو و پلاسبو از نظر شغل, سن, جنس و تحصیلات دارای شرایط یکسان بودند. به یکی از دو گروه قرص های ویتامین E با دوز 200IU/day و به گروه دیگر پلاسبو داده شد و در هر گروه سطح ویتامین E و توتال کلسترول و تری گلیسرید سرم در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد. همچنین میزان FBS, انسولین و GHb سرم در ابتدا, انتها و چندین مرتبه در طول مطالعه بررسی گردید. آزمایشات چربی خون و FBS افراد دیابتیک به وسیله دستگاه اتو آنالایزر ELAN 2000 در آزمایشگاه مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان اندازه گیری شد. همچنین انسولین به روش الایزا و GHb به روش کالریمتری (تیوباربیتوریک اسید) اندازه گیری گردید. سطح ویتامین E سرم افراد با روش Hansen و Wariwick و با استفاده از دستگاه فلوریمتر مورد ارزیابی قرار گرفت. در پایان مطالعه مشخص گردید که مصرف مکمل ویتامین E با دوز 200IU/day در طول 27 هفته تاثیر مثبتی در افراد دیابتی نوع II بر جا نگذاشته است به طوری که میزان GHb تغییر محسوسی نکرد و میزان FBS کاهش غیر معنی داری نشان داد (4.3-% در گروه دارو در مقابل 14-% در گروه پلاسبو, p>0.05) و در مورد انسولین نیز افزایش مشاهده شد (p=0.15). همچنین چربی های خون هم در این افراد در طول مطالعه تغییری نشان نداد. در پایان چنین نتیجه گیری می شود مکمل ویتامین E با دوز 200IU/day در طول 27 هفته تاثیر مفیدی بر فاکتورهای اندازه گیری شده در افراد دیابتی نوع II نشان نمی دهد. اما با توجه به تاثیراتی که این ویتامین در بهبود بقیه فاکتورهای افراد دیابتیک گزارده است باز هم نمی توان به این افراد توصیه نمود که این مکمل ویتامین را استفاده ننمایند و حتی نمی توانیم بگوییم بر دیابت آنها موثر نیست چرا که برای چنین نتیجه ای مطالعاتی وسیعتر لازم است.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بشتام، مریم، صراف زادگان، نضال، رفیعی، مرتضی، گل شادی، ایمان دخت، و آنی، محسن. (1381). تاثیر مکمل ویتامین E خوراکی در افراد دیابتی نوع II. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 10(ضمیمه 4 (ویژه نامه دیابت))، 32-40. SID. https://sid.ir/paper/36525/fa

    Vancouver: کپی

    بشتام مریم، صراف زادگان نضال، رفیعی مرتضی، گل شادی ایمان دخت، آنی محسن. تاثیر مکمل ویتامین E خوراکی در افراد دیابتی نوع II. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1381؛10(ضمیمه 4 (ویژه نامه دیابت)):32-40. Available from: https://sid.ir/paper/36525/fa

    IEEE: کپی

    مریم بشتام، نضال صراف زادگان، مرتضی رفیعی، ایمان دخت گل شادی، و محسن آنی، “تاثیر مکمل ویتامین E خوراکی در افراد دیابتی نوع II،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 10، no. ضمیمه 4 (ویژه نامه دیابت)، pp. 32–40، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36525/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button