Start: 2/7/2023 9:40:27 PMEnd: 2/7/2023 9:40:27 PM >> 641

video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

445

دانلود:

223

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی رادیکالی عصاره الکلی و آبی برگ Vitis vinifera در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 171

چکیده

 زمینه مطالعه: کاهش اثرات زیان بخش رادیکال های آزاد, در سامانه های غذایی و بیولوژیکی, توسط آنتی اکسیدان ها امری مهم تلقی می شود لذا تأمین ذخایر آنتی اکسیدانی که بتواند بهداشت و ایمنی جامعه را دربر داشته باشد ضروری بنظر می رسد. هدف: این تحقیق جهت بررسی اثر آنتی اکسیدانی و آنتی رادیکالی عصاره های الکلی و آبی برگ انگور در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. روش کار: گیاه برگ انگور با استفاده از حلال های آب مقطر, اتانول و متانول عصاره گیری شد و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی با استفاده از روش های DPPH و بتاکاروتن لینولئیک اسید محاسبه شد و میزان ترکیبات فنولی تام و فلاوونوئید تام هم در مورد همه ی عصاره ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: میزان IC50 در آزمون DPPH به ترتیب در عصاره های آبی, اتانولی و متانولی (µ g/ml 714/0± 90/71, 481/0± 66/46 و 318/0± 38/37) و % مهار رادیکال آزاد در آزمون بتاکاروتن لینولئیک اسید به ترتیب (84/1± 51/86, 30/1± 08/97و 27/1± 20/88) بود و مقادیر BHT در آزمون DPPH برابر با µ g/ml 000/0± 58/13 و در آزمون لینولئیک اسید 62/0± 56/94 بود. ترکیبات فنولی کل (mg/g 39/1± 02/158, 55/1± 60/ 201و 26/2± 19/180) و ترکیبات فلاوونوئید کل (mg/g 64/1± 16/37, 83/0± 74/ 54 و 18/0± 07/46) محاسبه شد. همانطور که مشاهده می شود در همه ی آزمون ها به ترتیب عصاره اتانولی و بعد عصاره متانولی و آبی بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی را به خود اختصاص دادند. نتیجه گیری نهایی: به نظر می رسد که عصاره اتانولی برگ انگور می تواند به عنوان یک منبع آنتی اکسیدان طبیعی و ارزان قیمت در صنعت غذایی مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی