video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

2,144

دانلود:

521

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر پروبیوتیک و آنتی بیوتیک بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 162

چکیده

 هدف: مقایسه تاثیر مصرف پروبیوتیک و آنتی بیوتیک بر عملکرد جوجه های گوشتی و مقاومت این پرندگان در مقابل عوامل استرسزا و بیماریزا.طرح: کاملا تصادفی با 4 تیمار و هر تیمار شامل 4 تکرار.حیوانات: 400 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس.روش: جوجه ها به 4 گروه تقسیم شدند. جوجه های یک گروه به عنوان گروه شاهد با جیره غذایی فاقد هر گونه آنتی بیوتیک و داروی ضد کوکسیدیوزی تغذیه شدند. به جیره غذایی گروه دوم میزان 0.02 درصد از پریمیکس آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین 10 درصد اضافه گردید و به جیره های غذایی گروههای سوم و چهارم به ترتیب 0.05 و 0.1 درصد پروبیوتیک بیوپلوس 2 ب که حاوی مقادیر مساوی دو باکتری Bacillus subtilis CH201 و Bacillus licheniformis CH200بود اضافه گردید. در تمام طول آزمایش, جوجه ها به طور آزاد به آب و غذا دسترسی داشتند. تعداد گلبولهای سفید و نسبت هتروفیل به لفنوسیت در نمونه های خون در 42 روزگی سنجیده شد. به جوجه ها واکسن بیماری نیوکاسل داده شد و به تعدادی از آنها گلبول قرمز گوسفند تزریق شد و سپس بر روی نمونه های سرم خون آنها تست پادتن ضد نیوکاسل و پادتن ضد گلبول قرمز گوسفند انجام گرفت.تجزیه و تحلیل آماری: داده های به دست آمده بر اساس آزمون تجزیه واریانس و با استفاده از برنامه آماری spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و برای مقایسه میانگینها از آزمون چند دامنه ای دانکن استفاده گردید.نتایج: نتایج حاصل از این تحقیق نشان دادند که افزودن آنتی بیویک ویرجینیامایسین به جیره غذایی در مقایسه با گروه شاهد و گروه های مصرف کننده پروبیوتیک تاثیر معنی داری در تعداد گلبولهای سفید و نسبت هتروفیل به لنفوسیت, پادتن ضد گلبول قرمز گوسفند و پادتن ضد نیوکاسل نداشت. افزودن 0.1 درصد پروبیوتیک به جیره غذایی در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری تعداد گلبولهای سفید را افزایش, و نسبت هتروفیل به لنفوسیت را کاهش داد (p<0.05) هر چند که افزودن 0.05 درصد پروبیوتیک به جیره غذایی در مقایسه با گروه شاهد تاثیر معنی داری در تعداد گلبولهای سفید و نسبت هتروفیل به لنفوسیت نداشت. افزودن سطوح مختلف پروبیوتیک بیوپلوس 2 ب در مقایسه با گروه شاهد تاثیر معنی داری در پادتن ضد گلبول قرمز گوسفند و پادتن ضد نیوکاسل نداشت.نتیجه گیری: با توجه به نتایج این تحقیق به نظر می رسد پروبیوتیک بیوپلوس 2 ب بر روی سیستم ایمنی میزبان دارای تاثیر مثبت است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، شعبان، خاک سفیدی، احمد، و موسوی، طاهره. (1382). مقایسه اثر پروبیوتیک و آنتی بیوتیک بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 58(2)، 159-162. SID. https://sid.ir/paper/34879/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی شعبان، خاک سفیدی احمد، موسوی طاهره. مقایسه اثر پروبیوتیک و آنتی بیوتیک بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1382؛58(2):159-162. Available from: https://sid.ir/paper/34879/fa

    IEEE: کپی

    شعبان رحیمی، احمد خاک سفیدی، و طاهره موسوی، “مقایسه اثر پروبیوتیک و آنتی بیوتیک بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 58، no. 2، pp. 159–162، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34879/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.