مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

877
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر خصوصیات کوبنده، ضدکوبنده و رطوبت محصول بر کیفیت کوبش زیره سبز

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 60

چکیده

 زیره سبز گیاهی یکساله و یکی از گیاهان زراعی مناسب برای کشت در مناطق خشک و نیمه خشک ایران است. برای جلوگیری از ریزش محصول در زمان برداشت, زیره سبز را در مرحله اول با دست یا داس برداشت می کنند و در مرحله دوم و پس از خشک شدن ساقه ها آن را چوبدست یا با حرکت دادن چهارپایان و تراکتورهای کوچک روی خرمن, می کوبند. این روش برداشت زمان بر است, نیروی کار زیاد لازم دارد, به دلیل کوبش ناقص موجب از دست رفتن بخشی از محصول می شود, کیفیت محصول کاهش می یابد, و آلودگی محصول را به دنبال دارد. بنابراین به منظور دستیابی به پارامترهای طراحی خرمنکوب زیره, در این تحقیق اثر تیمارهای رطوبت محصول, نوع تیغه کوبنده, سرعت دورانی استوانه کوبنده, فاصله بین کوبنده و ضدکوبنده, و آهنگ تغذیه بر درصد وزنی دانه های جدا شده, درصد خردشدگی ساقه ها, و درصد پودرشدگی محصول بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش رطوبت از 7 به 13 درصد, میزان دانه های جدا شده از 92.85 به 90.39 درصد کاهش می یابد و افزایش رطوبت نیز باعث کاهش معنی دار درصد پودرشدگی محصول از 10.15 به 7.56 درصد می شود. با افزایش سرعت دورانی استوانه کوبنده از 700 به 900 دور در دقیقه, درصد وزن دانه های جدا شده, خردشدگی ساقه ها, و پودرشدگی محصول افزایش می یابد. تیمار نوع تیغه تاثیر معنی داری بر درصد وزن دانه های جدا شده ندارد در حالی که درصد خردشدگی ساقه ها و درصد پودرشدگی محصول در تیغه های نوع ساینده کمتر از نوع سوهانی است. با توجه به نتایج این تحقیق, استفاده از تیغه های ساینده با سرعت دورانی 900 دور در دقیقه و وجود رطوبت 7 درصد برای محصول زیره مناسبترین حالت برای کوبش است.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی راد، محمدحسین، جوادی، ارژنگ، و مهدی نیا، عباس. (1388). تاثیر خصوصیات کوبنده, ضدکوبنده و رطوبت محصول بر کیفیت کوبش زیره سبز. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 10(4)، 51-60. SID. https://sid.ir/paper/28043/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی راد محمدحسین، جوادی ارژنگ، مهدی نیا عباس. تاثیر خصوصیات کوبنده, ضدکوبنده و رطوبت محصول بر کیفیت کوبش زیره سبز. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1388؛10(4):51-60. Available from: https://sid.ir/paper/28043/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین سعیدی راد، ارژنگ جوادی، و عباس مهدی نیا، “تاثیر خصوصیات کوبنده, ضدکوبنده و رطوبت محصول بر کیفیت کوبش زیره سبز،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 10، no. 4، pp. 51–60، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28043/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button