video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

87

دانلود:

29

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خاصیت ضد باکتریایی اسانس زیره سبز و نیسین بر جمعیت لیستریا مونوسیتوژن تلقیح شده در گوشت چرخ شده ی ماهی شیزوتوراکس زارودنی

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 36

چکیده

 زمینه و هدف: باکتری لیستریا مونوسیتوژن یکی از مهمترین باکتری های بیماری زای منتقله از مواد غذایی بوده و در حال حاضر کنترل آن مهمترین چالش در صنایع غذایی محسوب می شود. هدف از این مطالعه بررسی خاصیت اسانس زیره سبز و نیسین در کنترل رشدلیستریا مونوسیتوژن در گوشت چرخ شده ی شیزوتوراکس می باشد. روش ها: آنالیز ترکیب های تشکیل دهنده اسانس زیره سبز با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی انجام گرفت. به نمونه های گوشت چرخ شده, باکتری لیستریا مونوسیتوژن با لوگ 3 در هر گرم تلقیح شد, سپس تیمارهای زیره سبز و نیسین به تنهایی و یا توام به نمونه ها اضافه شد. شمارش لیستریا مونوسیتوژن در روزهای 0, 1, 3, 5, 7, 9, 11 انجام گردید. نتایج: نتایج نشان داد که غلظت 3 درصد اسانس دارای اثرات بازدارندگی رشد بر لیستریا بوده است. 40 میکروگرم در گرم نیسین به تنهایی و ترکیب اسانس زیره سبز و نیسین به ترتیب 1 درصد اسانس و 10 میکروگرم در گرم دارای اثرات ممانعت کنندگی بر رشد لیستریا مونوسیتوژن بوده است. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که از اسانس زیره سبز و نیسین می توان بعنوان یک نگهدارنده طبیعی در کنترل رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژن استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    استناددهی

    APA: کپی

    رهنما، م.، و نوری جنگی، ا.، و علی پوراسکندانی، م. (1397). خاصیت ضد باکتریایی اسانس زیره سبز و نیسین بر جمعیت لیستریا مونوسیتوژن تلقیح شده در گوشت چرخ شده ی ماهی شیزوتوراکس زارودنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه, 6(1 ), 27-36. https://sid.ir/paper/244734/fa

    Vancouver: کپی

    رهنما محمد، نوری جنگی افسانه، علی پوراسکندانی مجید. خاصیت ضد باکتریایی اسانس زیره سبز و نیسین بر جمعیت لیستریا مونوسیتوژن تلقیح شده در گوشت چرخ شده ی ماهی شیزوتوراکس زارودنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1397 [cited 2023January31];6(1 ):27-36. Available from: https://sid.ir/paper/244734/fa

    IEEE: کپی

    رهنما، م.، نوری جنگی، ا.، علی پوراسکندانی، م.، 1397. خاصیت ضد باکتریایی اسانس زیره سبز و نیسین بر جمعیت لیستریا مونوسیتوژن تلقیح شده در گوشت چرخ شده ی ماهی شیزوتوراکس زارودنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه, [online] 6(1 ), pp.27-36. Available: https://sid.ir/paper/244734/fa.