video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

209

دانلود:

134

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کلون کردن ژن پروکیموزین در باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس

صفحات

 صفحه شروع 273 | صفحه پایان 282

چکیده

 در سال های اخیر از یک طرف به دلیل افزایش حجم تولید شیر در جهان و از طرف دیگر به خاطر کاهش منابع طبیعی آنزیم رنین, تولید پنیر با استفاده از این آنزیم کاهش چشمگیری داشته است. تلاش های زیادی برای تولید این آنزیم به شکل نوترکیب صورت گرفته است. باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس استارتر طبیعی پنیر محسوب می شود و تولید پروکیموزین توسط این باکتری تحول بزرگی در صنعت شیر ایجاد خواهد کرد. در این پژوهش تلاش بر این بوده است که ژن تولید کننده پروکیموزین بزی در باکتری لاکتوکوکس لاکتیس کلون گردد. برای این کار ژن پروکیموزین که قبلا در پلاسمید pET-28 و در باکتری E. coli سویه BL21(DE3) کلون شده بود, توسط واکنش PCR تکثیر و پس از جداسازی ژن در پلاسمید واسط pTZ57R کلون و برای نگهداری بهتر به باکتری E. coli GM2163 منتقل شد. سپس ژن پروکیموزین از پلاسمید pTZ57R بریده, در پلاسمید لاکتوباکتریایی pNG-410 کلون و برای تکثیر پلاسمید کلون شده به باکتری E.coli MC1061 منتقل شد. بعد از تکثیر, پلاسمید pNG-410 حامل ژن پروکیموزین از باکتری E. coli MC1061 جدا و به باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس سویه NZ9000 منتقل گردید. کلون های به دست آمده توالی یابی و از صحت ژن مورد نظر اطمینان حاصل شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    استناددهی

    APA: کپی

    امین لاری، ل.، و حسینی، ا.، و اسکندری، م. (1391). کلون کردن ژن پروکیموزین در باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, 1(4), 273-282. https://sid.ir/paper/234039/fa

    Vancouver: کپی

    امین لاری لادن، حسینی ارسلان، اسکندری محمدهادی. کلون کردن ژن پروکیموزین در باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی. 1391 [cited 2023January30];1(4):273-282. Available from: https://sid.ir/paper/234039/fa

    IEEE: کپی

    امین لاری، ل.، حسینی، ا.، اسکندری، م.، 1391. کلون کردن ژن پروکیموزین در باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, [online] 1(4), pp.273-282. Available: https://sid.ir/paper/234039/fa.