Start: 2/8/2023 12:53:16 AMEnd: 2/8/2023 12:53:18 AM >> 342

video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

91

دانلود:

31

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی انفرادی و ترکیبی قابلیت هضم و تخمیر گیاهان شورزی سلمکی ساقه سفید، سیاه شور و اشنان در شترهای یک کوهانه

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 25

چکیده

 در این مطالعه تخمیر پذیری سه گونه گیاهی شورزی تحت چرای شترهای تک کوهانه بنام های سلمکی ساقه سفید, اشنان و سیاه شور به صورت انفرادی و با جایگزینی 0, 5/33, 5/66 و 100 درصد با یکدیگر در قالب طرح کامل تصادفی با نه تیمار آزمایشی توسط روش تولید گاز ارزیابی شد. نمونه های گیاهی در طول فصل چرای پاییزه و زمستانه از مراتع جنوب استان خوزستان گرد آوری شدند. جیره های مورد بررسی تفاوت معنی داری از نظر سرعت و میزان گاز تولید شده داشتند (05/0>P). سلمکی ساقه سفید (T2) به طور معنی داری کمترین میزان تولید گاز را داشت و در مقابل جیره ی حاوی 5/66 درصد سیاه شور + 5/33 درصد اشنان (T8) بیشترین میزان تولید گاز را داشت (05/0>P). سلمکی ساقه سفید به طور معنی داری کمترین و اشنان بیشترین قابلیت هضم حقیقی, ماده ی آلی قابل تخمیر, کل اسیدهای چرب فرار تولیدی, انرژی قابل سوخت وساز (متابولیسم) و تولید توده ی میکروبی را داشتند. کمترین انرژی قابل سوخت وساز در تیمار T2مشاهده شد. بازده ی تولید توده میکروبی در گیاه سلمکی ساقه سفید بالاتر از دیگر جیره ها بود و پایین ترین بازده متعلق به جیره ی T8 بود. میزان نیتروژن آمونیاکی تولید شده در همه ی جیره های مورد بررسی بالاتر از سطح بحرانی آن ها بوده و می توانند مقادیر کافی از نیتروژن را برای بیشترین تولید توده ی میکروبی تأمین کنند. بنابراین, گیاه اشنان و جیره ی T8 بهترین جیره برای تأمین نیازهای مواد مغذی شتر هستند؛ اما با دیدگاه احیاء مرتع, جیره های ترکیبی بر تر از هرکدام از سه گیاه به تنهایی هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    استناددهی