video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

3,416

دانلود:

514

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر ضدباکتریایی 4 عصاره گیاهی دارچین، زیره سیاه، رازیانه و شوید بر روی هلیکوباکترپیلوری به روش دیسک دیفیوژن و فلوسیتومتری

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 47

چکیده

 هلیکوباکترپیلوری به عنوان عامل ایجاد کننده زخم پپتیک و سرطان معده شناخته شده است. عفونت مجدد و عدم پاسخگویی به درمان ریشه کنی مشکلات اصلی در روند معالجه بیماران می باشد. گیاهان بعلت داشتن موادی با اثر درمانی یکی از مهمترین منابع درمانی بسیاری از بیماریها محسوب میشوند. با توجه به اهمیت موضوع, مطالعه حاضر طرح ریزی گردید که در طی آن میزان حساسیت هلیکوباکترپیلوری جدا شده از بیماران نسبت به 4 عصاره گیاهی دارچین ـ زیره سیاه - رازیانه - شوید وآنتی بیوتیکهای آموکسی سیلین ـ تتراسیکلین و سیپرو فلوکساسین مشخص گردد.14 سویه هلیکوباکترپیلوری بدست آمده در جریان اندوسکوپی از 30 بیمار از لحاظ حساسیت به دارچین - زیره سیاه - رازیانه - شوید و آنتی بیوتیکهای آموکسی سیلین - تتراسیکلین و سیپرو فلوکساسین با روش دیسک دیفیوژن و فلوسیتومتری مورد بررسی قرار گرفتند. در تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون ناپارامتریک  Cochranاستفاده شد و به منظور مقایسات دو به دویی بین گروه های مختلف عصاره های گیاهی از آزمون Mcnemar با اصلاح Bonferroni نیز بهره گرفته شد.از 14 سویه هلیکوباکترپیلوری, 14 مورد (100%) به عصاره شوید, 11 مورد (6/78%) به عصاره زیره سیاه, 9 مورد (3/64%) به عصاره رازیانه و 6 مورد (9/42%) به عصاره دارچین حساسیت نشان دادند. همچنین در تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی, 14 مورد (100%) به آموکسی سیلین مقاوم و 14 مورد (100%) به تتراسیکلین و سیپروفلوکساسین حساس بودند. با استفاده از روش دیسک دیفیوژن نشان داده شد که هر 4 عصاره گیاهی دارای اثر ضد باکتریایی روی هلیکوباکتر پیلوری هستند و در مقایسه تاثیر 4 عصاره مشخص شد که شوید و رازیانه بیشترین تاثیر ممانعت کنندگی را روی هلیکوباکتر پیلوری دارند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رنجبریان، پروانه، صادقیان، سیاوش، شیرازی، محمدحسن، صراف نژاد، عبدالفتاح، فاضلی، محمدرضا، امین، غلامرضا، مجلسی، امیر، مانی کاشانی، خسرو، و کورکی، مسعود. (1383). مطالعه اثر ضدباکتریایی 4 عصاره گیاهی دارچین, زیره سیاه, رازیانه و شوید بر روی هلیکوباکترپیلوری به روش دیسک دیفیوژن و فلوسیتومتری. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)، 11(3 (مسلسل 33))، 42-47. SID. https://sid.ir/paper/17748/fa

Vancouver: کپی

رنجبریان پروانه، صادقیان سیاوش، شیرازی محمدحسن، صراف نژاد عبدالفتاح، فاضلی محمدرضا، امین غلامرضا، مجلسی امیر، مانی کاشانی خسرو، کورکی مسعود. مطالعه اثر ضدباکتریایی 4 عصاره گیاهی دارچین, زیره سیاه, رازیانه و شوید بر روی هلیکوباکترپیلوری به روش دیسک دیفیوژن و فلوسیتومتری. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)[Internet]. 1383؛11(3 (مسلسل 33)):42-47. Available from: https://sid.ir/paper/17748/fa

IEEE: کپی

پروانه رنجبریان، سیاوش صادقیان، محمدحسن شیرازی، عبدالفتاح صراف نژاد، محمدرضا فاضلی، غلامرضا امین، امیر مجلسی، خسرو مانی کاشانی، و مسعود کورکی، “مطالعه اثر ضدباکتریایی 4 عصاره گیاهی دارچین, زیره سیاه, رازیانه و شوید بر روی هلیکوباکترپیلوری به روش دیسک دیفیوژن و فلوسیتومتری،” مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)، vol. 11، no. 3 (مسلسل 33)، pp. 42–47، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/17748/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی