Start: 2/2/2023 3:18:18 PMEnd: 2/2/2023 3:18:19 PM >> 576

video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

113

دانلود:

23

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر روغن های فرار گیاه آویشن Thymus vulgaris بر عملکرد رشد جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 45

چکیده

 در این تحقیق اثر روغن های فرار گیاه آویشن (Thymus vulgaris) بر رشد جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. 300 قطعه جوجه گوشتی یک روزه نر از آمیخته راس 308 به صورت تصادفی به دو گروه A (تیمار) و B (کنترل) با سه تکرار در هر گروه (50 قطعه در هر پن) تقسیم و به مدت 7 هفته پرورش داده شدند. جوجه های هر دو گروه دسترسی آزادانه به آب و غذا داشتند. از سن 10 روزگی عصاره 20 درصد گیاه آویشن با دوز 200 سی سی در 1000 لیتر, روزانه به مدت 12 ساعت تا سن کشتار به آب آشامیدنی جوجه های گروه A افزوده شد. در پایان هر هفته جوجه های هر دو گروه توزین و میزان مصرف دان و ضریب تبدیل هفتگی آنها تعیین شد. در مقایسه مجموع تلفات کل بین گروه کنترل و تیمار در پایان دوره تفاوت معنی داری را نشان داد (p<0.05). میزان تلفات در گروه تیمار کمتر از کنترل بود. همچنین از نظر شاخص های عملکرد رشد در پایان دوره پرورش تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود داشت و میانگین وزن در گروه تیمار به طور معنی داری  (p<0.05)بالاتر از گروه کنترل بود. مقایسه میزان مصرف دان و ضریب تبدیل غذایی بین دو گروه از لحاظ آماری تفاوت معنی داری را نشان داد و در گروه تیمار کمتر از کنترل بود. این نتایج نشان داد که افزودن عصاره آویشن به آب آشامیدنی جوجه های گوشتی سبب بهبود شاخص های عملکرد رشد شده و باعث کاهش تلفات دوره ای می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی