مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,242
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

515
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر اسید جیبرلیک بر کیفیت گل و زمان گل دهی گل مریم .Polianthes tuberosa L

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 96

چکیده

گل مریم از مهم ترین گل های شاخه بریده در کشور بوده و عوامل متعددی بر کیفیت گل و زمان گل دهی آن تاثیر دارد. از جمله مهم‏ ترین این عوامل, تنظیم کننده های رشد به ویژه هورمون اسید جیبرلیک می باشد. در این تحقیق به منظور تعیین اثر تنظیم کننده اسید جیبرلیک بر زمان گل دهی و کیفیت گل, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی در 3 تکرار انجام شد. برای این منظور پیازهای گل مریم رقم دابل با میانگین پیرامون 7 -6 سانتی متر تهیه گردید و تیمار هورمونی با غلظت های 100, 200, 250, 300 قسمت در میلیون اسید جیبرلیک همراه با شاهد به روش خیساندن پیازها قبل از کاشت و هم چنین خیساندن پیازها و محلول پاشی جوانه زایشی اعمال شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که در کلیه صفات, بین استفاده از هورمون به صورت غوطه وری قبل از کاشت با غوطه وری همراه با هورمون پاشی تفاوت معنی داری وجود نداشت, در صورتی که بین غلظت ‏های مختلف هورمون از نظر اغلب صفات اثر معنی داری مشاهده شد. مقایسه میانگین تاریخ های برداشت نشان داد که در هر دو روش بیشترین تعداد گل برداشت شده پس از سه و چهار هفته از شروع گل دهی به دست می آید. در مجموع استفاده از غلظت 300 قسمت در میلیون هورمون اسید جیبرلیک فقط به صورت غوطه ور نمودن پیاز قبل از کاشت, اثر قابل توجهی بر تعداد شاخه گل ایجاد شده نشان داد. هم چنین مقایسه شاهد و تیمار هورمونی نشان داد که استفاده از این هورمون باعث جلو افتادن زمان گل دهی می گردد. لذا با توجه به این بررسی, برای تولید گل, پیازچه و هم چنین تسریع گل دهی, استفاده از غلظت 300 قسمت در میلیون هورمون اسید جیبرلیک با روش غوطه ور نمودن پیاز قبل از کاشت پیشنهاد می گردد. 

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرتضایی نژاد، فروغ، و اعتمادی، نعمت اله. (1389). بررسی اثر اسید جیبرلیک بر کیفیت گل و زمان گل‌ دهی گل مریم .Polianthes tuberosa L. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 6(18)، 89-96. SID. https://sid.ir/paper/166800/fa

    Vancouver: کپی

    مرتضایی نژاد فروغ، اعتمادی نعمت اله. بررسی اثر اسید جیبرلیک بر کیفیت گل و زمان گل‌ دهی گل مریم .Polianthes tuberosa L. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1389؛6(18):89-96. Available from: https://sid.ir/paper/166800/fa

    IEEE: کپی

    فروغ مرتضایی نژاد، و نعمت اله اعتمادی، “بررسی اثر اسید جیبرلیک بر کیفیت گل و زمان گل‌ دهی گل مریم .Polianthes tuberosa L،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 6، no. 18، pp. 89–96، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/166800/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button