video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

804

دانلود:

180

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های خمیرکاغذهای سودا و سودا- آنتراکینون از ساقه ذرت دانه ای

صفحات

 صفحه شروع 571 | صفحه پایان 72

چکیده

 در این پژوهش خمیرکاغذسازی سودا و سودا- آنتراکینون از ساقه ذرت با اعمال مقادیر مختلف قلیایی و زمان پخت, مورد مطالعه قرار گرفت. متوسط طول, قطر و ضخامت دیواره سلولی الیاف ساقه ذرت به ترتیب 1.03 میلی متر, 23.64 میکرومتر و 5.26 میکرومتر اندازه گیری شد و مقادیر مواد استخراجی الکل- استن حل, سلولز, لیگنین, مواد قابل حل در هیدروکسید سدیم 1 درصد و خاکستر به ترتیب 15, 51.2, 23, 45.95 و 2 درصد تعیین گردید. خمیرکاغذسازی سودا با استفاده از هیدروکسید سدیم در 4 مقدار (12, 14, 16 و 18 درصد), زمان پخت در 2 سطح (15 و 30 دقیقه), در دمای 145 درجه سانتی گراد (ثابت) انجام گرفت. در فرایند سودا- آنتراکینون, مقدار مصرف آنتراکینون در تمام موارد 0.1 درصد در نظر گرفته شد. پس از تجزیه و تحلیل نتایج خمیرکاغذ های تهیه شده, دو خمیرکاغذ با قلیایی 12 و 18 درصد, زمان پخت 15 دقیقه و دمای 145 درجه سانتی گراد به ترتیب به عنوان خمیرکاغذ غیرقابل رنگ بری و قابل رنگ بری انتخاب شدند. افزودن این مقدار آنتراکینون اثر معنی داری بر ویژگی های خمیرکاغذ نداشت اما اثر آن بر ویژگی های مقاومتی کاغذ از نظر آماری معنی دار بود. نتایج بررسی کاغذ های دست ساز نشان داد که خمیرکاغذ تولید شده با 18 درصد قلیایی, 0.1 درصد آنتراکینون, 15 دقیقه زمان پخت با طول پاره شدن (میانگین) 8.21 کیلومتر و شاخص مقاومت به کشش (میانگین) 80.59 نیوتن در متر بر گرم نسبت به دیگر شرایط خمیرکاغذسازی از مقاومت های بهتری برخوردار بود. شاخص مقاومت به پاره شدن خمیرکاغذ تولید شده با 12 درصد قلیایی, 0.1 درصد آنتراکینون و زمان پخت 15 دقیقه, 10.6 میلی نیوتن در مترمربع بر گرم اندازه گیری شده است. میانگین شاخص مقاومت به ترکیدن خمیرکاغذ تولید شده با 18 درصد قلیایی, زمان پخت 15 دقیقه و بدون مصرف آنتراکینون (معادل 5.47 کیلوپاسکال در مترمربع بر گرم) از مقاومت های بهتری برخوردار بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین، محمدعلی، سپیده دم، سیدمحمدجواد، جهان لتیباری، احمد، و تاج دینی، آژنگ. (1390). بررسی ویژگی های خمیرکاغذهای سودا و سودا- آنتراکینون از ساقه ذرت دانه ای. پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، 18(2)، 571-72. SID. https://sid.ir/paper/156718/fa

    Vancouver: کپی

    حسین محمدعلی، سپیده دم سیدمحمدجواد، جهان لتیباری احمد، تاج دینی آژنگ. بررسی ویژگی های خمیرکاغذهای سودا و سودا- آنتراکینون از ساقه ذرت دانه ای. پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل[Internet]. 1390؛18(2):571-72. Available from: https://sid.ir/paper/156718/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی حسین، سیدمحمدجواد سپیده دم، احمد جهان لتیباری، و آژنگ تاج دینی، “بررسی ویژگی های خمیرکاغذهای سودا و سودا- آنتراکینون از ساقه ذرت دانه ای،” پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، vol. 18، no. 2، pp. 571–72، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/156718/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی