video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

721

دانلود:

30

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی زمان و غلظت مناسب محلول پاشی اسید جیبرلیک و ایزوپروپیل استر 4، 2- دی در افزایش برخی از صفات میوه پرتقال ناول و نارنگی کلمانتین

نویسندگان

رستگار سمیه | راحمی مجید

صفحات

 صفحه شروع 197 | صفحه پایان 206

چکیده

پرتقال ناول و نارنگین کلمانتین, جز ارقام زودرس محسوب می شوند. تاخیر در برداشت میوه, باعث کاهش آب و نرم شدن میوه می شود. از تنظیم کننده های رشد, برای بهبود کیفیت میوه مرکبات استفاده شده است. در پژوهش حاضر زمان و غلظت مناسب کاربرد اسید جیبرلیک و ایزوپروپیل استر 2, 4- دی جهت افزایش آب میوه, سفتی و تاخیر در پیری میوه ارقام پرتقال ناول (Navel) و نارنگی کلمانتین (Clementine) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در سال های 1383 و 1384 در یک باغ تجارتی واقع در شهرستان جهرم انجام گرفت. محلول پاشی شاخه ها (شمال و جنوب هر درخت) با استفاده از سمپاش 10 لیتری تا حد آب چک انجام شد. در هر دو سال تیمارهای اسید جیبرلیک (100, 150 و 200 میلی گرم در لیتر) و ایزوپروپیل استر 2, 4- دی (8, 12 و 24 میلی گرم در لیتر) در سه زمان 8 مهر (پرتقال با قطر متوسط 64 میلی متر و نارنگی با قطر متوسط 46 میلی متر) 22 مهر (پرتقال با قطر متوسط 69 میلی متر و نارنگی با قطر متوسط 48 میلی متر) و 16 آبان (پرتقال با قطر متوسط 70 میلی متر و نارنگی با قطر متوسط 50 میلی متر) استفاده شدند. میوه های پرتقال ناول 45 روز و میوه های نارنگی کلمانتین 35 روز بعد از آخرین محلول پاشی برداشت شدند. نتایج آزمایش نشان داد که پرتقال ناول به مرحله دوم محلول پاشی (22 مهر, میوه با قطر متوسط 69 میلی متر) و نارنگی کلمانتین به مرحله اول محلول پاشی (8 مهر, میوه با قطر متوسط 46 میلی متر) بهترین واکنش را نشان دادند. اسید جیبرلیک در مقایسه با ایزوپروپیل استر 2, 4- دی تاثیر بیشتری در افزایش میزان آب, سفتی میوه و تاخیر در پیری داشت و ایزوپروپیل استر 2, 4- دی بیشتر در افزایش اندازه میوه موثر بود. اسید جیبرلیک در غلظت های 150 و 200 میلی گرم در لیتر و ایزوپروپیل استر 2, 4- دی در غلظت 24 میلی گرم در لیتر در مقایسه با شاهد باعث بیشترین میزان آب میوه شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رستگار، سمیه، و راحمی، مجید. (1386). بررسی زمان و غلظت مناسب محلول پاشی اسید جیبرلیک و ایزوپروپیل استر 4, 2- دی در افزایش برخی از صفات میوه پرتقال ناول و نارنگی کلمانتین . علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(42 (الف))، 197-206. SID. https://sid.ir/paper/14987/fa

    Vancouver: کپی

    رستگار سمیه، راحمی مجید. بررسی زمان و غلظت مناسب محلول پاشی اسید جیبرلیک و ایزوپروپیل استر 4, 2- دی در افزایش برخی از صفات میوه پرتقال ناول و نارنگی کلمانتین . علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(42 (الف)):197-206. Available from: https://sid.ir/paper/14987/fa

    IEEE: کپی

    سمیه رستگار، و مجید راحمی، “بررسی زمان و غلظت مناسب محلول پاشی اسید جیبرلیک و ایزوپروپیل استر 4, 2- دی در افزایش برخی از صفات میوه پرتقال ناول و نارنگی کلمانتین ،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 42 (الف)، pp. 197–206، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14987/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی