video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

98

دانلود:

38

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر محلول های غذایی بر آنتوریوم گلدانی (Anthurium andreanum cv. LentiniRed) در کشت بدون خاک

صفحات

 صفحه شروع 305 | صفحه پایان 315

چکیده

 تأثیر محلول های مختلف غذایی بر رشد و گلدهی گیاه زینتی آنتوریوم گلدانی (Anthurium andreanum cv. Lentini Red) در کشت بدون خاک از آبان سال 93 تا تیر سال 94, در گلخانه ی تحقیقاتی دانشگاه گیلان, در قالب طرح کامل تصادفی با چهار نوع محلول غذایی (تیمار) و چهار تکرار (هر تکرار شامل پنج گلدان), مقایسه شد. محلول های غذایی یک (نیترات: نیتروژن کل, 5/3: 5/3), و دو (نیترات: نیتروژن کل, 3: 3) بدون آمونیوم و محلول های غذایی سه (نیترات: نیتروژن کل, 4: 5/4 و آمونیوم به نیتروژن کل, 5/0: 5/4) و چهار (نیترات: نیتروژن کل, 5/3: 4 و آمونیوم به نیتروژن کل, 5/0: 4), حاوی آمونیوم بودند. محلول های غذایی یک و سه حاوی 9/2 و محلول های غذایی دو و چهار حاوی 4/2 میلی اکی والان پتاسیم در لیتر محلول بود. نتایج نشان داد, از نظر شمار برگ, شمار گل, زمان گلدهی, میزان آنتوسیانین های برگواره های بزرگ و رنگی به نام چمچه (Spathes), سبزینه (کلروفیل) های a و b, کاروتنوئیدها, غلظت عنصرهای نیتروژن, پتاسیم, منیزیم, کلسیم و آهن برگ اختلاف معنی داری وجود داشت و از نظر ارتفاع بوته, طول و عرض چمچه ی گل, طول, عرض و سطح برگ و غلظت فسفر برگ اختلاف معنی دار نبود. بیشترین شمار برگ و گل, مربوط به گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی سه بود. گلدهی در گیاهان تیمارهای سه و چهار به طور معنی داری سریع تر رخ داد. بیشترین میزان آنتوسیانین ها در چمچه ی گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی دو و بیشترین میزان سبزینه های a و کاروتنوئیدها, مربوط به تیمارهای یک و سه بود. کاربرد آمونیوم به عنوان منبع نیتروژن, منجر به کاهش غلظت کاتیون ها و افزایش غلظت آهن برگ شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    کارگاه های پیشنهادی