Start: 2/6/2023 1:48:37 PMEnd: 2/6/2023 1:48:37 PM >> 594

video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

505

دانلود:

143

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر نیترات آمونیوم و آهن بر خواص کیفی و پاداکسندگی میوة سیب رقم گالا

صفحات

 صفحه شروع 203 | صفحه پایان 211

چکیده

 تولید میوه های با کیفیت و قابلیت انبارداری بالا در سیب, اهمیت زیادی دارد. در این پژوهش اثرات نیترات آمونیوم و آهن بر خواص کیفی و پاداکسندگی (آنتی اکسیدانی) میوة سیب رقم گالا در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی بررسی شد. بدین منظور محلول پاشی کلات آهن در سه سطح (0, 5 و 10 میلی گرم در لیتر) و تغذیة خاکی نیترات آمونیوم در سه سطح (0, 40 و 60 میلی گرم در کیلوگرم برای هر درخت) که به صورت نواری بودند, انجام شد. نتایج نشان داد که استفاده از تیمارهای آهن و نیترات آمونیوم اثر معنی داری (01/0≥ P) بر خواص کیفی میوه داشت. بنابراین نتایج, کاربرد نیترات آمونیوم باعث افزایش فعالیت پاداکسندگی کل و فنل کل شد. با افزایش غلظت آهن نیز میزان فعالیت پاداکسندگی کل افزایش, ولی میزان فنل کل کاهش یافت. همچنین کاربرد آهن باعث کاهش اسیدیتة کل و افزایش شاخص طعم میوه شد. بنابر نتایج به دست آمده, تیمارهای استفاده شده تأثیر معنی داری بر میزان مواد جامد محلول کل و شاخص های رنگ نشان ندادند. نتایج این پژوهش نشان داد که مصرف بهینة کود نیتروژن و آهن سبب افزایش کیفیت و محتوای پاداکسندگی سیب, رقم گالا می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    استناددهی