Start: 2/3/2023 11:14:31 AMEnd: 2/3/2023 11:14:32 AM >> 629

video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

381

دانلود:

205

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پیش تیمار بذر گاوزبان بر برخی از خصوصیات بیوشیمیایی نشا در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 839 | صفحه پایان 843

چکیده

 شوری, از تنش های محیطی است که تاثیر منفی بر جوانه زنی و استقرار گیاهان دارد؛ در نتیجه عملکرد کمی و کیفی را کاهش می دهد. بدین منظور, آزمایشی به صورت شوری در چهار سطح (1, 3, 6 و 9 دسی زیمنس بر متر) و پرایمینگ در شش سطح (بدون پرایمینگ, هیدروپرایمینگ, آسکوربیک اسید 10 و 20 و هیومیک اسید 100 و 200 میلی لیتر در لیتر) در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار, در کرج انجام شد. نتایج نشان داد که میزان کلروفیل کل, پرولین, سوپراکسید دیسموتاز (SOD), کاتالاز (CAT) و پراکسیداز (POX), به طور معنی داری تحت تاثیر پرایمینگ قرار دارند. در تیمار 20 میلی گرم در لیتر آسکوربیک اسید, میزان پرولین (24/32 میکرو گرم بر گرم), کاتالاز (94/2 میکرو مول بر میلی گرم پروتئین) و سوپراکسید دیسموتاز (28/0واحد بر میلی گرم پروتئین) مشاهده شد. در تیمار هیومیک اسید 200 میلی لیتر در لیتر نیز, میزان کلروفیل 57/0 میلی گرم بر گرم وزن تر بود. تیمار 10 میلی گرم در لیتر آسکوربیک اسید در شرایط تنش 9 دسی زیمنس بر متر, بیشترین میزان پراکسیداز به میزان 34/5 واحد بر میلی گرم پروتئین را به خود اختصاص داد. در این آزمایش, تیمار هیدروپرایمینگ در تمامی صفات, راندمان قابل قبولی نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    استناددهی