Start: 2/8/2023 7:58:29 AMEnd: 2/8/2023 7:58:31 AM >> 63

video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

676

دانلود:

320

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسید سالیسیلیک و پوتریسین بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )

صفحات

 صفحه شروع 655 | صفحه پایان 667

چکیده

 نعناع فلفلی با نام علمیL. Mentha piperita از خانواده ی Lamiaceae از جمله گیاهان دارویی و معطری است که اسانس آن در صنایع مختلف داروسازی استفاده می شود. به منظور ارزیابی برخی شاخص های فیزیولوژیکی و اسانس نعناع فلفلی آزمایشی به صورت فاکتوریل با استفاده از تیمارهای اسید سالیسیلیک (0, 1/0, 1 میلی مولار) و پوتریسین (0, 1/0, 1 میلی-مولار) در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. همه ی صفات در دو چین ارزیابی شدند. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که میانگین همه ی صفات (به جز نسبت سبزینه ی (کلروفیل) a/b, کاروتنوئید, آنتوسیانین و مواد جامد محلول) در چین اول به طور معنی داری بیشتر از چین دوم بودند. کاربرد غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک منجر به کاهش میزان سبزینه ی کل و a, کارتنوئید و آنتوسیانین شد. همچنین تیمارهای 1/0 و 1 میلی مولار اسید سالیسیلیک درصد اسانس شاخساره ی نعناع فلفلی را در مقایسه با مصرف نکردن آن, 02/16و 91/32 درصد و نیز درصد اسانس برگ گیاه را نسبت به شاهد, 54/2 و 66/29 درصد افزایش داد. با افزایش مقادیر پوتریسین, عملکرد تر و خشک در واحد سطح, سبزینه یa, سبزینه ی کل, کاروتنوئید و درصد اسانس برگ افزایش یافت. با به کارگیری 1 میلی مولار پوتریسین میزان آنتوسیانین و درصد اسانس برگ در مقایسه با شاهد به ترتیب 91/33 و 36/21 درصد افزایش یافت. افزون بر آن اثر متقابل دو عامل مورد بررسی روی عملکرد تر در واحد سطح, سبزینه ی a وb, سبزینه ی کل, کاروتنوئید, آنتوسیانین, مواد جامد محلول و اثر متقابل سه عامل بر عملکرد خشک در واحد سطح, کاروتنوئید و مواد جامد محلول معنی دار بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    استناددهی