Start: 2/3/2023 9:51:59 AMEnd: 2/3/2023 9:51:59 AM >> 592

video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

397

دانلود:

222

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهبود جذب عناصر غذایی، شاخص های رشد و عملکرد دو توده ی خیار بومی آذربایجان شرقی از طریق پایه های پیوندی

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 148

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر پیوند خیار روی پایه های تجاری کدو آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی شامل هشت تیمار با سه تکرار به صورت مزرعه ای در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده ی کشاورزی دانشگاه تبریز در سال 1394 انجام شد. دو توده خیار بومی آذربایجان شرقی ( به ترتیب باسمنج و گونی) و یک رقم تجاری (ماهان) روی دو پایه ی تجاری کدو (به ترتیب شینتوزا و روت پاور) پیوند شدند. تیمارهای آزمایش شامل ترکیب های پیوندی باسمنج/ شینتوزا, باسمنج/ روت پاور, گونی/ شینتوزا, گونی/ روت پاور و ماهان/ روت پاور و خیارهای بدون پیوندی باسمنج, گونی و ماهان بودند. گیاهان با استفاده از روش نیمانیم تک لپه ای پیوند شدند. نتایج نشان داد, پایه ها تأثیر معنی دار مثبتی روی شاخص های رویشی شامل سطح برگ, شاخص سبزینه ( کلروفیل), طول ساقه, وزن خشک اندام های هوایی, شمار میوه و عملکرد میوه در تک بوته داشتند. بیشترین غلظت نیتروژن برگ در ترکیب پیوندی ماهان/ روت پاور و کمترین آن در خیار باسمنج مشاهده شد. بیشترین غلظت پتاسیم و فسفر اندام های هوایی در ترکیب پیوندی ماهان/ روت پاور و کمترین غلظت پتاسیم و فسفر اندام های هوایی در خیار باسمنج مشاهده شد. بیشترین غلظت نیترات برگ در خیار باسمنج و کمترین در ترکیب پیوندی ماهان/ روت پاور دیده شد. بیشترین غلظت ساکارز برگ و قند کل برگ در ترکیب پیوندی ماهان/ روت پاور مشاهده شد. در ترکیب های پیوندی تأثیر پایه ها روی غلظت نیتروژن, فسفر و پتاسیم اندام های هوایی و شاخص های عملکرد در بیشتر صفات همسان بود. پایه-های شینتوزا و روت پاور به دلیل افزایش غلظت نیتروژن, فسفر و پتاسیم اندام های هوایی موجب بهبود عملکرد و شاخص-های رشد شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    استناددهی