Start: 2/2/2023 4:04:04 PMEnd: 2/2/2023 4:04:04 PM >> 641

video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

5,560

دانلود:

515

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری و گونه شناسی عنصر سلنیم در برخی از گیاهان خوراکی و دارویی به سه روش استخراجی

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 94

کلیدواژه

سلنیم (IV)Q3
سلنیم (VI)Q3

چکیده

 مقدمه: سلنیم یک ماده مغذی است که در بدن انسان نقش مهمی ایفا می کند و از بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان کبد جلوگیری می کند. مصرف سلنیم بصورت مکمل ها می تواند سمی و خطرناک باشد, لذا بهتر است از طریق مواد غذایی دریافت گردد.مواد و روش ها: در این تحقیق, سلنیم موجود در نمونه های گیاهی (سیر, پیاز, آویشن, هسته خرما, کلم, هویج, خیار, جعفری, شوید و کاهو) توسط سه روش مختلف هضم اسیدی, هضم با ماکروویو و هضم با اولتراسونیک استخراج شد و سپس مقادیر با دستگاه VGA-AAS اندازه گیری گردید.یافته ها: هر سه روش استخراجی نشان دهنده اینست که میزان سلنیم در هویج و خیار ناچیز می باشد و همین طور سلنیم (VI) در هسته خرما به میزان خیلی کمی وجود دارد. مقدار سلنیم کل در جعفری بیشتر از بقیه و در هسته خرما کمتر از همه است. سلنیم (IV) در جعفری بیشتر و در آویشن کم می باشد. همچنین سلنیم (VI) در کلم بیشتر و در هسته خرما کمتر بود. این مقایسه با هر سه روش استخراجی تائید می گردد. اختلاف بین مقادیر سلنیم (VI) و سلنیم (IV) در کلم تفاوت زیادی با هم دارند ولی در گیاهان دیگر این اختلاف کمتر خود را نشان می دهند.نتیجه گیری: میزان سلنیم (IV) فقط در جعفری بیشتر از سلنیم (VI) است و به نظر می رسد در اکثر مواقع گونه سلنیم (VI) غالب بر گونه سلنیم (IV) است. از مقایسه سه روش استخراجی کارایی امواج اولترسونیک بیشتر نشان داده می شود.

استنادها

ارجاعات

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    استناددهی