The process cannot access the file 'e:\log\f.14010707.log' because it is being used by another process.

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

نشریه: علوم غذایی و تغذیه | سال:1398 | دوره:16 | شماره:2 (پیاپی 62) | صفحه شروع:105 | صفحه پایان:113

video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

544

دانلود:

175

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ماکارونی غنی شده با پودر ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 113

چکیده

 مقدمه: اسپیرولینا پلاتنسیس(Spirulina platensis) ریزجلبک سبز-آبی با محتوای مواد مغذی منحصر به فرد و دارای اثرات تغذیه ای و درمانی متعددی می باشد که در غنی سازی فرآورده های غذایی مختلف به کار گرفته شده است. اطلاعات درباره غنی سازی آرد گندم با پودر ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس جهت تولید ماکارونی بسیار اندک است. در این مطالعه, اثر افزودن پودر ریزجلبک اسپیرولینا به ماکارونی و ویژگی های تغذیه ای و فیزیکی آن را ارزیابی نمودیم. مواد و روش ها: اثر افزودن پودر میکروجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس در سطوح صفر (شاهد), 25/0, 5/0, 75/0 و 1 درصد وزنی بر مقدار پروتئین, چربی, کربوهیدرات, انرژی کل و آهن توسط روش های استاندارد اندازه گیری شد. آزمون های فیزیکی نمونه ها شامل ارزیابی رنگ و بافت دستگاهی به ترتیب توسط دستگاه رنگ سنج و دستگاه بافت سنج انجام شد. تجزیه و تحلیل داده های حاصل از آنالیزهای فیزیکوشیمیایی با استفاده از نسخه 14 نرم افزار MINITAB و روش آنالیز واریانس یک طرفه(Anova) و آزمون چند دامنه ای Tukey انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد که سطوح مختلف پودر میکروجلبک اسپیرولینا تاثیر معنی داری بر پارامترهای شیمیایی ماکارونی داشت (0. 05>p). همچنین اثر متقابل سطوح مختلف پودر ریز جلبک بر شاخص رنگ ماکارونی معنی دار بود (0. 05>p) ولی بر شاخص بافت معنی دار نبود (0. 05

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.





  • تبلیغات

    مرکز اطلاعات علمی SID
    مرکز اطلاعات علمی SID
    مرکز اطلاعات علمی SID
    مرکز اطلاعات علمی SID
    مرکز اطلاعات علمی SID
    مرکز اطلاعات علمی SID
    مرکز اطلاعات علمی SID
    مرکز اطلاعات علمی SID