video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

710

دانلود:

248

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آنالیز رشد و بررسی تغییرات کربوهیدرات های غیر ساختمانی ساده هنگام تشکیل سوخ در ارقام پیاز در شرایط اقلیمی کرج

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 45

چکیده

 به منظور آنالیز رشد و بررسی تغییرات کربوهیدراتهای غیر ساختمانی ساده (ساکارز, گلوکز و فروکتوز) در هنگام تشکیل سوخ در ارقام قرمز آذرشهر, زرگان, سفید نیشابور و سفید قم آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. بذور در اواسط اسفند درخزانه کشت و اواخر اردیبهشت به زمین اصلی منتقل شدند. شروع تشکیل سوخ با تجمع کربوهیدراتها درغلاف برگ همراه بود. قبل و بعد از تشکیل سوخ (حدود  20روز بعد از تشکیل سوخ) حداکثر مقدار کربوهیدراتهای غیر ساختمانی ساده به رقم سفید قم تعلق داشت. حداکثر و حداقل درصد افزایش کربوهیدراتهای غیر ساختمانی ساده به ترتیب مربوط به گلوکز و ساکارز بود. نتایج آنالیز رشد مشخص نمود که در همه ارقام مورد بررسی, مرحله رشد کند تا حدود 75 روز بعد از جوانه زدن ادامه داشته و سپس مرحله رشد سریع برگ آغاز شد. در رقم زرگان زودتر تشکیل شدن سوخ و بالاتر بودن سرعت رشد این اندام در بیشتر دوره رشد ونمو اندام مزبور سبب افزایش عملکرد این رقم نسبت به سایر ارقام گردید. همبستگی مثبت و معنی داری در سطح 1% (r=%48) بین سرعت رشد نسبی و سرعت آسمیلاسیون خالص مشاهده شد. رقم زرگان حداکثر عملکرد کل و قابل فروش را تولید نمود و این رقم برای کشت درمنطقه کرج توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دارابی، عبدالستار، بابالار، مصباح، کاشی، عبدالکریم، و خدادادی، محسن. (1388). آنالیز رشد و بررسی تغییرات کربوهیدرات های غیر ساختمانی ساده هنگام تشکیل سوخ در ارقام پیاز در شرایط اقلیمی کرج. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 23(1)، 36-45. SID. https://sid.ir/paper/142305/fa

    Vancouver: کپی

    دارابی عبدالستار، بابالار مصباح، کاشی عبدالکریم، خدادادی محسن. آنالیز رشد و بررسی تغییرات کربوهیدرات های غیر ساختمانی ساده هنگام تشکیل سوخ در ارقام پیاز در شرایط اقلیمی کرج. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1388؛23(1):36-45. Available from: https://sid.ir/paper/142305/fa

    IEEE: کپی

    عبدالستار دارابی، مصباح بابالار، عبدالکریم کاشی، و محسن خدادادی، “آنالیز رشد و بررسی تغییرات کربوهیدرات های غیر ساختمانی ساده هنگام تشکیل سوخ در ارقام پیاز در شرایط اقلیمی کرج،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 23، no. 1، pp. 36–45، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142305/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی