Start: 2/4/2023 12:13:43 AMEnd: 2/4/2023 12:13:44 AM >> 922

video

sound

نسخه انگلیسی

بازدید:

1,316

دانلود:

201

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگیهای خمیر کاغذ تولید شده به روش سودا - آنتراکینون از ساقه کلزا

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 79

چکیده

 این تحقیق با هدف بررسی امکان استفاده از پسماند ساقه کلزا برای تولید خمیر کاغذ با فرآیند سودا - آنتراکینون و ارزیابی ویژگی های کاغذسازی آن انجام گرفته است. میانگین طول الیاف ساقه کلزا (Hayolla401 ) برابر با 1.04 میلیمتر و میانگین قطر, قطر حفره سلولی و ضخامت دیواره سلولی الیاف به ترتیب برابر با 28, 19.09 و 4.91 میکرومتر اندازه گیری شد. میانگین مقادیر سلولز, لیگنین, مواد استخراجی محلول در استن و خاکستر به ترتیب برابر با 41.66, 16.00, 1.63 و 3.46 درصد بدست آمد. شرایط پخت, شامل ماده شیمیایی (سود سوزآور) به مقدار 16, 18 و 20 درصد بر مبنای وزن خشک کاه کلزا, درجه حرارت پخت 175 و 185 درجه سانتیگراد, زمان پخت 40 و 70 دقیقه , نسبت مایع پخت به کاه 8 به 1 و آنتراکینون به مقدار 0.2 درصد بر مبنای وزن خشک کاه به مایع پخت اضافه شد. با افزایش شدت شرایط پخت, از مقدار بازده, عدد کاپا و وازده خمیر کاغذ کاسته شد. عمل پالایش خمیر کاغذ بر روی تیمار منتخب به منظور دستیابی به درجه روانی حدود 25±350 (ml ,CSF ) انجام شد. از خمیر کاغذ پالایش شده کاغذ دست ساز 60 گرمی تهیه و خواص فیزیکی مکانیکی آنها اندازه گیری شد. خصوصیات فیزیکی اندازه گیری شده شامل ضخامت, دانسیته و حجیمی به ترتیب برابر با 86.4 میکرومتر, 0.69 g/cm3 و 1.44 cm3/g بدست آمد. خصوصیات مکانیکی اندازه گیری شده شامل اندیس مقاومت به پاره شدن, اندیس مقاومت به ترکیدن, طول پاره شدن و اندیس مقاومت در برابر کشش به ترتیب 4.6mN.m2/g, 3.5 kPa.m2/g, 7.4 km و 72.6 Nm/g اندازه گیری شد. نتایج این بررسی در مقایسه با سایر گیاهان غیر چوبی نشان می دهد اگر چه بازده بعد از الک خمیر کاغذ در حد مطلوبی نبوده, ولی با توجه به عدد کاپای مناسب و ویژگیهای مقاومتی در حد مطلوب می توان از این ماده لیگنوسلولزی برای تولید خمیر کاغذ در صنایع کاغذسازی بهره گیری کرد.

استنادها

ارجاعات

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

    استناددهی