مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,206
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

229
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگیهای جوانه زنی بذر کوشیا (.Kochia scoparia L) در واکنش به دما و پتانسیل آب

صفحات

 صفحه شروع 578 | صفحه پایان 592

چکیده

 کوشیا (Kochia scoparia L. Schard) گیاهی یکساله, شورزیست, مقاوم به شرایط خشکی بوده که قابلیت آبیاری با منبع آب شور را دارد و از جنبه تولید علوفه, منبع ارزشمندی در اکوسیستم های تحت تنش خشکی و شوری می باشد. به منظور ارزیابی رفتار جوانه زنی بذر کوشیا (Kochia scoparia L. Schard) مطالعه ای تحت دماها و سطوح مختلف پتانسیل آب در آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشکده کشاورزی, دانشگاه فردوسی مشهد به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل نه سطح خشکی (0.25-, 0.5-, 0.75-, 1-, 1.25-, 1.5-, 1.75- و 2- مگاپاسکال) و نیز تیمار بدون اعمال تنش (شاهد) و هشت سطح دمایی شامل (5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40 درجه سانتی گراد) بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که سطوح مختلف خشکی و دما بر درصد, سرعت, میانگین زمان جوانه زنی و شاخص جوانه زنی تاثیر معنی داری (P<0.01) دارد و اثر متقابل خشکی و دما نیز بر صفات مذکور معنی دار شد. بالاترین درصد جوانه زنی در دمای 20 تا 25 درجه سانتی گراد و در چهار سطح اول پتانسیل آب رخ داد که اختلاف معنی داری را با یکدیگر نشان ندادند. همچنین بالاترین سرعت جوانه زنی در دمای 25 درجه سانتی گراد و در تیمار شاهد مشاهده شد. با کاهش پتانسیل آب سرعت جوانه زنی در تمامی تیمارهای دمایی کاهش یافت. به علاوه کاهش پتانسیل آب افزایش میانگین زمان جوانه زنی را به دنبال داشت. به طوری که کمترین میانگین زمان جوانه زنی در تیمار شاهد در دمای 25 درجه سانتی گراد مشاهده شد که معادل 1.07 روز بود. همچنین بالاترین شاخص جوانه زنی در دمای 25 درجه سانتی گراد و در تیمار شاهد مشاهده شد. به طور کلی بذرهای کوشیا در محدوده دمایی وسیعی از درجه حرارت و پتانسیل آب قادر به جوانه زنی هستند.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صبوری راد، سمیرا، کافی، محمد، نظامی، احمد، و بنایان اول، محمد. (1390). بررسی ویژگیهای جوانه زنی بذر کوشیا (.Kochia scoparia L) در واکنش به دما و پتانسیل آب. تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 18(4 (پیاپی 45))، 578-592. SID. https://sid.ir/paper/107158/fa

    Vancouver: کپی

    صبوری راد سمیرا، کافی محمد، نظامی احمد، بنایان اول محمد. بررسی ویژگیهای جوانه زنی بذر کوشیا (.Kochia scoparia L) در واکنش به دما و پتانسیل آب. تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1390؛18(4 (پیاپی 45)):578-592. Available from: https://sid.ir/paper/107158/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا صبوری راد، محمد کافی، احمد نظامی، و محمد بنایان اول، “بررسی ویژگیهای جوانه زنی بذر کوشیا (.Kochia scoparia L) در واکنش به دما و پتانسیل آب،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 18، no. 4 (پیاپی 45)، pp. 578–592، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/107158/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button