مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,419
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

214
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه فعالیتهای ضد میکروبی روغنهای اسانسی .Mentha spicata L و .Chenopodium ambrosioides L با خواص آنتی اکسیدانی و رادیکال زدایی آنها

صفحات

 صفحه شروع 492 | صفحه پایان 503

چکیده

 اسانس گیاهان پونه (.Mentha spicata L. و سلمک معطر (.Chenopodium ambrosioides L), با روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیبهای آنها با دستگاههای گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) شناسایی شد. سپس فعالیتهای آنتی اکسیدانی و رادیکال زدایی اسانسها مورد سنجش قرار گرفته و تاثیر ضد میکروبی آنها ارزیابی شد. میکروارگانیسمهای مورد پژوهش, E. coli, S. aureus, S. enteritidis و L. monocytogenes بودند. نمای حساسیتی میکروارگانیسمها و حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی (MIC, MBC) روغنهای اسانسی تعیین گردید. سینتیک مرگ میکروبی نیز بر اساس مدت زمان تاثیر کشندگی اسانسها مورد بررسی قرار گرفت. خواص آنتی اکسیدانی روغنهای اسانسی تعیین و رابطه آنها با خواص ضد میکروبی اسانسها بررسی گردید. در اسانسهای Mentha spicata و Chenopodium ambrosioides به ترتیب 14 و 13 ترکیب شناسایی شد. L. monocytogenes, E. coli, S. aureus و S. enteritidis به ترتیب نسبت به اسانسها حساسیت نشان دادند. تاثیر ضد میکروبی برگ پونه قویتر از سلمک معطر بود. ارزش D باکتریهای E. coli, S. aureus, S. enteritidis و L. monocytogenes در برابر اسانسهای پونه و سلمک معطر به ترتیب (28/4 و 5), (8/2 و 5), (42/6 و 42/6) و (5 و 28/4) بود. اندازه قطر هاله عدم رشد ارتباط چندانی با سینتیک میکرب کشی آن نداشت. اسانسهای تحت مطالعه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی مساوی یا برتر در مقایسه با آنتی اکسیدان شیمیایی BHA هستند. ارتباط مستقیم بین خاصیت آنتی اکسیدانی با قدرت ضد میکروبی آنها مورد بررسی قرار گرفت.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

    ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رسولی، ایرج، گچکار، لطیف، یادگاری نیا، داوود، رضایی، محمدباقر، تقی زاده، مسعود، فکور، محمدهادی، و علامه، عبدالامیر. (1386). رابطه فعالیتهای ضد میکروبی روغنهای اسانسی .Mentha spicata L و .Chenopodium ambrosioides L با خواص آنتی اکسیدانی و رادیکال زدایی آنها. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 23(4 (پیاپی 38))، 492-503. SID. https://sid.ir/paper/105661/fa

    Vancouver: کپی

    رسولی ایرج، گچکار لطیف، یادگاری نیا داوود، رضایی محمدباقر، تقی زاده مسعود، فکور محمدهادی، علامه عبدالامیر. رابطه فعالیتهای ضد میکروبی روغنهای اسانسی .Mentha spicata L و .Chenopodium ambrosioides L با خواص آنتی اکسیدانی و رادیکال زدایی آنها. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1386؛23(4 (پیاپی 38)):492-503. Available from: https://sid.ir/paper/105661/fa

    IEEE: کپی

    ایرج رسولی، لطیف گچکار، داوود یادگاری نیا، محمدباقر رضایی، مسعود تقی زاده، محمدهادی فکور، و عبدالامیر علامه، “رابطه فعالیتهای ضد میکروبی روغنهای اسانسی .Mentha spicata L و .Chenopodium ambrosioides L با خواص آنتی اکسیدانی و رادیکال زدایی آنها،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 23، no. 4 (پیاپی 38)، pp. 492–503، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105661/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button